Για πολύ καιρό, η Uber ήταν η μόνη εταιρεία ridehailing που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, τώρα όμως αποκτά έντονο ανταγωνισμό από την Bolt. 

Η Uber έχει από καιρό κατακτήσει τους δρόμους του Λονδίνου, πέραν των πολλών της αγώνων με την αγορά των ταξί. Ωστόσο, η εσθονική start-up ridehailing Bolt ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη βρετανική πρωτεύουσα. Στην πραγματικότητα, η Bolt επιστρέφει στην αγορά, αφού πριν από δύο χρόνια η εταιρεία προσπάθησε να εισέλθει στην αγορά του Λονδίνου με το όνομα Taxify. Την εποχή εκείνη, η εταιρεία δεν κατάφερε να περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης.

Σήμερα, η Bolt ισχυρίζεται ότι δεν είναι η επόμενη Uber, αλλά κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι δίνει στους οδηγούς της μεγαλύτερο μερίδιο των κερδών και παρέχει περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

“Το Λονδίνο είναι κάτι περισσότερο από μια πόλη. Είναι ένα σύμβολο ενός κοσμοπολίτικου τρόπου ζωής, μιας ζωής γεμάτης επιλογές και ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι οι οδηγοί στο Λονδίνο αξίζουν να έχουν μια επιλογή υψηλότερων κερδών, ενώ οι επιβάτες αξίζουν έναν πιο έξυπνο τρόπο να κυκλοφορούν στην πόλη”, γράφει η ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία επισημαίνεται ότι οι αστικές μετακινήσεις πρέπει να είναι βολικές και προσιτές σε όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε επιβάτης, εξοικονομεί με την Bolt κατά μέσο όρο 5%-10% σε κάθε διαδρομή. Επίσης, όπως σημειώνεται, όλοι οι οδηγοί στην πλατφόρμα έχουν περάσει από εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Αυτή τη στιγμή η Bolt είναι ήδη διαθέσιμη σε άλλες 17 χώρες της ΕΕ, στην Αφρική και την Κεντρική Ασία. Είναι καλό να γνωρίζουμε επίσης, ότι έλαβε χρηματοδότηση από μεγάλες εταιρείες κινητικότητας όπως η Daimler και η κινεζική Didi Chuxing.

Φωτογραφία: Bolt

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Opel Corsa διαθέσιμο για παραγγελία στη Γερμανία
Επόμενο άρθροΗ Spoticar της PSA καλύπτει σχεδόν όλη την Ευρώπη