Η Upstream Security, ηγέτιδα κυβερνοασφάλειας αυτοκίνησης και διαχείρισης δεδομένων συνδεδεμένων οχημάτων, ανακοίνωσε το κλείσιμο του 3ου επενδυτικού κύκλου, που περιλαμβάνει και την BMW i Ventures ως νέο επενδυτή.

Η Upstream διαθέτει πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων ειδικά για συνδεδεμένα οχήματα, παρέχοντας απαράμιλλη ασφάλεια κυβερνοχώρου αυτοκινήτων και προηγμένες εφαρμογές βάσει δεδομένων. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί δεδομένα συνδεδεμένων οχημάτων για την ασφάλεια κυκλοφορούντων οχημάτων από γνωστές και άγνωστες κυβερνοεπιθέσεις και βοηθά τους κατασκευαστές στη διαχείριση της αξίας των δεδομένων αυτοκινήτων.

Η BMW είναι πρωτοπόρος στον κλάδο της έξυπνης μετακίνησης, με περισσότερα από 14 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα παγκοσμίως. Η συνεργασία μεταξύ Upstream και BMW παρέχει την επιχειρηματική και τεχνολογική πλατφόρμα για έργα που βελτιώνουν και ενισχύουν τη χρήση της ανάλυσης δεδομένων και των τεχνολογιών που διατίθενται για τον κλάδο συνδεδεμένων οχημάτων. Η συνεργασία με την Upstream ξεκίνησε το 2019, όταν η Upstream εντάχθηκε στο πρόγραμμα BMW Startup Garage και κατέστη προμηθευτής του BMW Group. Το πιλοτικό έργο ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το Γραφείο Τεχνολογίας της BMW στο Ισραήλ. Μέσω του προγράμματος BMW Startup Garage, η Upstream μπορεί να αξιοποιήσει έμπειρους και εξειδικευμένους πόρους για ανάπτυξη και έλεγχο της τεχνολογίας της.

«Η Upstream δεσμεύεται να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη των τρεχουσών και μελλοντικών τεχνολογιών κυβερνοασφάλειας και διαχείρισης δεδομένων, επιτρέποντας στους πελάτες να εκμεταλλευθούν την αξία των δεδομένων κινητικότητας για εντοπισμό και μετριασμό των απειλών κυβερνοχώρου, καθώς και βελτίωση των υπηρεσιών τους», δήλωσε ο Yoav Levy, CEO και συνιδρυτής της Upstream Security. «Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία συνεργασίας με έναν ηγέτη του κλάδου όπως η BMW, μέσω της BMW i Ventures και του BMW Startup Garage. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλει αναμφίβολα στο μέλλον του κλάδου και στην ασφάλεια των οδηγών».

«Ως παγκόσμιος πάροχος premium συνδεδεμένων οχημάτων και υπηρεσιών κινητικότητας, η κυβερνοασφάλεια οχημάτων διαδραματίζει βασικό ρόλο για το BMW Group, καθώς και τους πελάτες του». Ο Γενικός Διευθυντής Ασφάλεια Αυτοκίνησηςκαι Υπηρεσιών Δεδομένων της BMW, Martin Arend, σχολίασε. «Υποστηρίζουμε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη προϊόντων της Upstream σε αυτόν τον τομέα, που αποδεικνύει τη δέσμευσή της για διαμόρφωση του μέλλοντος της προστατευμένης και ασφαλούς κινητικότητας μέσω της πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας και διαχείρισης δεδομένων».

Με τον αυξανόμενο αριθμό συνδεδεμένων οχημάτων, ο οποίος αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία δίνει επιπλέον έμφαση στην κυβερνοασφάλεια. Νέες τεχνολογίες και εργαλεία παρέχουν τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις, διατηρώντας τα προϊόντα και τους επιβάτες ασφαλείς.

Η Upstream επιτρέπει στα ενδιαφερόμενα μέρη της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών, των προμηθευτών Επιπέδου 1 και 2 και των παρόχων υπηρεσιών κινητικότητας, να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους, να προστατεύσουν τα πάγια περιουσιακά τους στοιχεία και να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς κυβερνοασφάλειας.

Προηγούμενο άρθροΗν. Βασίλειο: Βαρέα φορτηγά μηδενικών εκπομπών έως το 2040
Επόμενο άρθροΗ Rio Tinto επενδύει στην ευρωπαϊκή Inobat Auto