Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2023, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, Oliver Zipse, ανακοίνωσε μία νέα γενιά Head-up display για τη Neue Klasse στην κεντρική ομιλία του.

«Είναι κάτι παραπάνω από ένα όραμα. Φέρνουμε αυτή την καινοτομία στη “Neue Klasse”. Ήδη από το 2025 – σε δύο χρόνια δηλαδή – οι πελάτες μας θα είναι σε θέση να βιώσουν αυτή την εντελώς νέα τεχνολογία στα οχήματά τους», δήλωσε ο Oliver Zipse στην έκθεση CES 2023 στο Λας Βέγκας.

Δείτε eδώ το σχετικό video

Το BMW Group ως πρωτοπόρος του Head-Up-Display έχει βελτιώσει συστηματικά αυτή την τεχνολογία τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Στο πρότυπο BMW i Vision Dee, η προβολή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ επιτρέπει την απεικόνιση πληροφοριών στη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια – η οποία γίνεται αναγνωρίσιμη ως οθόνη μόνο όταν ενεργοποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, το BMW Group καταδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας προβολής και το BMW i Vision Dee οπτικοποιεί το πώς ένα προηγμένο Head-Up-Display θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και στο μέλλον, ως μέθοδος απεικόνισης και λειτουργίας.

Η ιδέα είναι o οδηγός να κρατά το βλέμμα του στο δρόμο, αντί να το χαμηλώνει κοιτάζοντας σε μια οθόνη, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Επί του παρόντος, η BMW προσφέρει, πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά βρίσκεται στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου, επομένως ο οδηγός πρέπει να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο.

Το πρότυπο BMW i Vision Dee που παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας δεν χρησιμοποιεί μόνο την τεχνολογία προβολής στο παρμπρίζ, αλλά και κάνει μεγαλύτερη χρήση των πλαϊνών παραθύρων, με τη δυνατότητα να προβάλλεται το avatar του οδηγού σε αυτό.

Η στάνταρ έκδοση παραγωγής του BMW Head-Up-Display που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ θα χρησιμοποιείται στα μοντέλα της Neue Klasse από το 2025 και μετά.

 

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία LCI – Elroy Air για 40 αεροσκάφη Chaparral
Επόμενο άρθροThe Car of the Year 2023: Βραβεύθηκε τo Jeep Avenger