Η Audi εισάγει την υπηρεσία οχήματος προς υποδομή (V2I) “Ενημέρωση Φώτων Κυκλοφορίας” στην Ευρώπη. Από τον Ιούλιο η εταιρεία θα συνδέσει τα νέα μοντέλα με τα φώτα κυκλοφορίας στο Ingolstadt / Γερμανία. Από το 2020 και μετά θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα αυτοκίνητα θα είναι πλέον πιο πιθανό να ακολουθούν ένα “πράσινο κύμα” στην πόλη: οι οδηγοί Audi θα βλέπουν στο ταμπλό ποιά ταχύτητα απαιτείται για να φτάσουν στο επόμενο φανάρι με πράσινο. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό εντός του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, θα υπάρξει αντίστροφη μέτρηση μέχρι την επόμενη πράσινη φάση. Η οδήγηση στις πόλεις θα γίνει πιο ευχάριστη και αποτελεσματική. Στις ΗΠΑ, οι πελάτες της Audi χρησιμοποιούν ήδη αυτήν την υπηρεσία από τα τέλη του 2016. Η Audi είναι ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως στη δικτύωση μοντέλων παραγωγής με φωτεινούς σηματοδότες πόλεων.

“Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πόλεις είναι ενοχλητική. Αντιθέτως, είμαστε ευχαριστημένοι όταν συναντούμε ένα «πράσινο κύμα» – αλλά συμβαίνει πολύ σπάνια, δυστυχώς. Με τη λειτουργία Ενημέρωσης Φωτεινής Σηματοδότησης, οι οδηγοί έχουν καλύτερο έλεγχο. Οδηγούν πιο αποτελεσματικά και χαλαρώνουν επειδή γνωρίζουν 250 μέτρα πριν φθάσουν στο φανάρι αν θα το βρουν πράσινο ” λέει ο Andre Hainzlmaier, επικεφαλής ανάπτυξης εφαρμογών, συνδεδεμένων υπηρεσιών και Smart City της Audi. “Στο μέλλον, ανώνυμα δεδομένα από τα αυτοκίνητά μας θα μπορούν να βοηθήσουν να αλλάζουν τα φανάρια στις πόλεις με καλύτερη συχνότητα για τη βελτιστοποίηση της ροής κυκλοφορίας”.

Στις ΗΠΑ, οι πελάτες της Audi χρησιμοποιούν τη λειτουργία “Time-to-Green” επί δύο χρόνια: αν ο οδηγός φτάσει σε κόκκινο σηματοδότη, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση στο εικονικό ταμπλό της Audi ή στην οθόνη head-up display (HUD) μέχρι την επόμενη πράσινη φάση. Αυτή η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 5.000 διασταυρώσεις στις ΗΠΑ, για παράδειγμα σε πόλεις όπως το Ντένβερ, το Χιούστον, το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελες, το Πόρτλαντ και η Ουάσιγκτον DC. Μόνον στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, περίπου 1.000 διασταυρώσεις συνδέονται με τη λειτουργία αυτή.

Από τον Φεβρουάριο, η Audi προσφέρει μια νέα λειτουργία στη Βόρεια Αμερική. Σκοπός της είναι να επιτρέψει την οδήγηση με “πράσινο κύμα”. Η “συμβουλή βελτιστοποιημένης ταχύτητας πράσινου σηματοδότη “Green Light Optimized Speed AdvisoryGLOSA”, δείχνει στον οδηγό την ιδανική ταχύτητα για να φτάσει στο επόμενο φανάρι με πράσινο.

Τόσο η Time-to-Green όσο και η GLOSA θα ενεργοποιηθούν στο Ingolstadt σε επιλεγμένα μοντέλα Audi. Αυτά περιλαμβάνουν όλα τα μοντέλα Audi e-tron και A4, A6, A7, A8, Q3, Q7 και Q8 που θα παραχθούν από τα μέσα Ιουλίου (“μοντέλα 2020”). Το πακέτο “Audi connect Navigation & Infotainment” και η προαιρετική “αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας μέσω κάμερας” είναι προαπαιτούμενα.

Προηγούμενο άρθροΝέο Opel Movano: Ασφάλεια, ποικιλομορφία, συνδεσιμότητα
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα της LeasePlan για το πρώτο τρίμηνο