Ένα χρόνο από την ανακοίνωσή της για το κλίμα, “The Climate Pledge”, η Amazon αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα παράδοσης, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σε συνεργασία με τη Rivian.

Για να υποστηρίξει τη δέσμευση The Climate Pledge για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040, 10.000 προσαρμοσμένα ηλεκτρικά οχήματα Amazon θα είναι στο δρόμο για τις παραδόσεις στους πελάτες της παγκοσμίως από το 2022 και 100.000 έως το 2030.

“Όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το πρώτο μας προσαρμοσμένο ηλεκτρικό όχημα παράδοσης με τη Rivian, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να ξεπεράσει κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο. Θέλαμε οι οδηγοί να αρέσκονται στη χρήση του και οι πελάτες να ενθουσιάζονται όταν το βλέπουν να κυκλοφορεί στη γειτονιά τους”, δήλωσε ο Ross Rachey, επικεφαλής του τομέα του Global Fleet and Products της Amazon. “Συνδυάσαμε την τεχνολογία της Rivian με τις γνώσεις μας σχετικά με τα logistics παράδοσης και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε εδώ – το μέλλον της τελικής παράδοσης.”

“Το όχημα που έχουμε αναπτύξει με την Amazon δεν είναι μόνο ηλεκτρικό. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα για να δημιουργήσουμε ένα βαν που είναι βελτιστοποιημένο για παράδοση πακέτων”, δήλωσε ο RJ Scaringe, CEO της Rivian. “Σκεφτήκαμε πώς μπαίνουν και βγαίνουν οι οδηγοί από το φορτηγό, πώς είναι ο χώρος εργασίας και πώς είναι η ροή εργασίας για την παράδοση πακέτων”.

Το προσαρμοσμένο ηλεκτρικό βαν της Amazon είναι εξοπλισμένο με κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, πλοήγησης και σχεδίασης, όπως:

  • Αισθητήρα ανίχνευσης τελευταίας τεχνολογίας, μια σειρά τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης και ένα μεγάλο παρμπρίζ για ενίσχυση της ορατότητας του οδηγού.
  • Εξωτερικές κάμερες γύρω από το όχημα που συνδέονται με ψηφιακή οθόνη μέσα στην καμπίνα, δίνοντας στον οδηγό μια θέα 360 μοιρών.

  • Ενσωμάτωση του βοηθού Alexa για hands-free πρόσβαση σε πληροφορίες διαδρομής και τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις καιρού.
  • Ενισχυμένη πόρτα στο πλάι του οδηγού για επιπλέον προστασία.
  • Ένα «dancefloor» μέσα στην καμπίνα του οδηγού για εύκολη κίνηση μέσα στο φορτηγό.
  • Φωτεινά πίσω φώτα που περιβάλλουν το πίσω μέρος του οχήματος για εύκολη ανίχνευση στο φρενάρισμα.
  • Τρία επίπεδα ραφιών με διαχωριστική θύρα, που ανοιγοκλείνει εύκολα για πρόσθετη ασφάλεια του οδηγού καθ’ οδόν.

Προς υποστήριξη της δέσμευσης The Climate Pledge, η Amazon έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει έναν στόλο παράδοσης που βοηθά στην επίτευξη του στόχου ης να είναι κλιματικά ουδέτερη στις δραστηριότητές της έως το 2040. Για να το επιτύχει αυτό, η Amazon μετασχηματίζει το δίκτυο μεταφορών της σε όλο τον κόσμο εφευρίσκοντας νέες λύσεις και χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μεθόδους παράδοσης. Η Amazon λειτουργεί επί του παρόντος εκατοντάδες ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως και έχει επενδύσει σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για χρήση από τους συνεργάτες της, με σχέδια για επέκταση αυτής της υποδομής.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσθέτει 1.800 ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης φέτος στον στόλο της στην Ευρώπη και 10.000 στον στόλο της στην Ινδία – που λειτουργεί σε περισσότερες από 20 πόλεις – έως το 2025. Στην ΕΕ, η Amazon χρησιμοποιεί επίσης ποδήλατα e-cargo για παραδόσεις σε ορισμένα αστικά κέντρα ενώ διαθέτει 200 ποδήλατα e-cargo στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Προηγούμενο άρθροΝέο Citroën ë-Jumper 100% ëlectric van για τον επαγγελματία
Επόμενο άρθροΗ Access Logistics χρησιμοποιεί την Frotcom