Η Alliance Ventures επενδύει στην Tekion, την πλατφόρμα επόμενης γενεάς ψηφιακού cloud για την λιανική της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας επιχειρηματικού κεφαλαίου της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε σήμερα μια νέα επένδυση σε ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, επενδύοντας στην Tekion, μια εταιρεία των ΗΠΑ. Η Tekion φέρνει τις συνδεδεμένες ψηφιακές εμπειρίες στο λιανικό εμπόριο αυτοκινήτων μέσω των πιο εξελιγμένων δυνατοτήτων μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Η επένδυση στην Tekion, με έδρα τη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, είναι η τελευταία επένδυση της Alliance Ventures σε start-ups, για την πρωτοπορία των συστημάτων επόμενης γενιάς για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο François Dossa, παγκόσμιος αντιπρόεδρος της Alliance, Ventures και Open Innovation, δήλωσε: “Η Renault-Nissan-Mitsubishi πιστεύει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τις πιο προηγμένες και ψηφιακά συνδεδεμένες υπηρεσίες πελατών θα έχουν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που επενδύουμε στην Tekion, μια εταιρεία που αξιοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες για να παρέχει ψηφιακές εμπειρίες και λύσεις για την λιανική στο χώρο του αυτοκινήτου”.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και CEO της Tekion πρόσθεσε: “Στην Tekion, διαθέτουμε την πιο πρόσφατη τεχνολογία από ML/AI έως Big Data και Internet of Things, όλα ενσωματωμένα σε μία πλατφόρμα cloud, προσφέροντας μια απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία από το online έως το φυσικό κατάστημα. Αυτή η επένδυση από την Alliance Ventures θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε πιο μακριά και πιο γρήγορα στη δημιουργία των καλύτερων στην κατηγορία τους ολοκληρωμένων εμπειριών που συνδέουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τους εμπόρους και τους καταναλωτές καλύτερα από ποτέ άλλοτε”.

Tekion, digital Service Experience

Η επένδυση ακολουθεί εννέα άλλες άμεσες επενδύσεις του 2018, σε νεοσύστατες εταιρείες με έδρα τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην Alliance Ventures να συμβάλει στο μέλλον της κινητικότητας για όλους. Οι οικονομικοί όροι της επένδυσης στην Tekion δεν δημοσιοποιήθηκαν.

 

Προηγούμενο άρθροΑπογοητευμένοι οι κατασκευαστές από τους περιορισμούς στο χάλυβα
Επόμενο άρθροΟ πρόεδρος της Ferrari δήλωσε την υποστήριξή του προς τον CEO