Alliance Ventures invests in Enevate to advance Li-ion battery technology for electric vehicles

Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας Venture Capital της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Enevate Corporation, μιας εταιρείας προηγμένης τεχνολογίας μπαταριών ιόντων λιθίου (Li-ion) με έδρα στο Irvine της Καλιφόρνιας. Αυτό σηματοδοτεί την τελευταία τεχνολογική επένδυση της Alliance Ventures, από μία σειρά που δρομολογήθηκε νωρίτερα φέτος, για την υποστήριξη νέων επιχειρήσεων, ανάπτυξης πρώιμου σταδίου και επιχειρηματιών που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας συστημάτων επόμενης γενιάς για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Francois Dossa, Global Vice President της Alliance Ventures και του Open Innovation, δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Enevate. Αυτή η στρατηγική επένδυση μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας ηλεκτροδίων αιχμής της Enevate. Η συνεχής ανάπτυξη σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων μας”.

Η επένδυση αντικατοπτρίζει την ικανότητα της Enevate σε πρωτοποριακές μπαταρίες ιόντων λιθίου που μπορούν να φορτιστούν τάχιστα με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και ασφάλεια. Η τεχνολογία της Enevate, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) στον ίδιο χρόνο που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό των συμβατικών αυτοκινήτων, θεωρείται ηγέτιδα στον τομέα της.

“Μοιραζόμαστε τον κοινό στόχο να κάνουμε τα ηλεκτρικά οχήματα ευκολότερα στη χρήση και να πωλούνται μαζικά”, λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Enevate, Robert A. Rango. ‘Προσβλέπουμε στην στρατηγική συνεργασία μας με την Renault-Nissan-Mitsubishi, καθώς είναι παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα και κατανοεί τις ανάγκες της αγοράς των καταναλωτών EV σε όλο τον κόσμο”.

Η τεχνολογία HD-Energy® της Enevate για EV διαθέτει γρήγορη φόρτιση πέντε λεπτών με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και μεγάλη εμβέλεια οδήγησης, την πρόσθετη δυνατότητα λειτουργίας σε χαμηλές θερμοκρασίες σε ψυχρά κλίματα, χαμηλό κόστος και οφέλη για την ασφάλεια. Αυτή η βραχύχρονη φόρτιση υπερέχει οποιασδήποτε άλλης τεχνολογίας ιόντων λιθίου διαθέσιμης σήμερα, προς ικανοποίηση των απαιτήσεων της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας για πυκνότητα ενέργειας, εμβέλεια, ασφάλεια και κόστος.

Η Enevate εκχωρεί την τεχνολογία HD-Energy® σε κατασκευαστές μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο, ώστε να επιτύχουν γρήγορα τον όγκο παραγωγής που επιθυμούν και να προωθήσουν την υιοθέτηση των χαρακτηριστικών της επόμενης γενιάς που θα οδηγήσουν τα EVs στο επόμενο επίπεδο.

Η Enevate Corporation, με έδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αναπτύσσει και παρέχει κατόπιν αδείας προηγμένη τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου με βάση το πυρίτιο, που φέρνει επανάσταση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, καταργώντας τα εμπόδια για αποδοχή των EV. Το πρωτοποριακό έργο της Enevate σε ανόδια και κυψέλες με βάση το πυρίτιο έχει οδηγήσει στην τεχνολογία HD-Energy®, η οποία χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση με υψηλή πυκνότητα ενέργειας, εξαιρετική λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες για ψυχρά κλίματα, χαμηλό κόστος και πλεονεκτήματα ασφαλείας έναντι του συμβατικών μπαταριών λιθίου – ιόντων με βάση τον γραφίτη.

Στους επενδυτές περιλαμβάνονται η Ventures Mission, η Draper Fisher Jurvetson, η Tsing Capital, η Infinite Potential Technologies, η Presidio Ventures – μια εταιρεία της Sumitomo Corporation, η CEC Capital, η Samsung, η Lenovo, η LG Chem και η Alliance (Renault-Nissan-Mitsubishi).

 

Προηγούμενο άρθροΤο Eclipse Cross της Mitsubishi ‘RJC Car of the Year 2019’
Επόμενο άρθροΟ David Schotkosky ανέλαβε τα ηνία της Toyota FS France