Η κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, με τους 510 ίππους,  αναδείχθηκε ως “Sportscar of the year“, από τους  αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού Auto Bild Sportscars.

Στην περίπτωση της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, ένα SUV μπορεί να είναι ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο. Αυτή είναι η άποψη των αναγνωστών του γερμανικού περιοδικού, οι οποίοι βράβευσαν το εντυπωσιακό μοντέλο στο πλαίσιο του θεσμού “Sportscar of the Year 2019”.  Η Stelvio Quadrifoglio εφοδιάζεται με ένα bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων, οι οποίο μεταφέρονται στο έδαφος μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης AlfaTM Q4. Η δύναμη του κινητήρα σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης εκτοξεύουν την κορυφαία Stelvio από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3,8δλ.

Παράλληλα το μοντέλο εφοδιάζεται με το πίσω ενεργό διαφορικό (AlfaTM Active Torque Vectoring) που κατανείμει τη ροπή ώστε να αυξάνεται η ευελιξία και η σταθερότητα του αυτοκινήτου σε κάθε είδους καμπή. Σε συνδυασμό με το σύστημα AlfaTM Chassis Domain Control, παρά τη υψηλή ιπποδύναμη, η Stelvio Quadrifoglio είναι εξαιρετικά φιλική και προβλέψιμη ακόμα και στο όριο.

“Η αποδοχή της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο ‘κλαμπ’ των “Sportscars of the Year”, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμηση που έχουν για αυτό το ξεχωριστό SUV οι φίλοι των σπορ αυτοκινήτων. Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio δεν είναι απλά ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας, αλλά ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, χάρη στα δυναμικά της χαρακτηριστικά και την οδηγική απόλαυση που προσφέρει”, δήλωσε η Cristina Mauri, Brand Marketing Manager των Alfa Romeo και Jeep.

Για τα βραβεία “Sportscars of the Year”, οι αναγνώστες του Auto Bild Sportscars είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 110 μοντέλα, από 10 κατηγορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here