Ο CEO της LeasePlan, Tex Gunning (αριστερά) και ο CEO της ALD Automotive, Tim Albertsen

Οι ALD Automotive και Leaseplan βρίσκονται σε συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση των δύο παγκόσμιων εταιρειών.

H LeasePlan ανακοίνωσε ότι η ίδια και οι μέτοχοί της διεξάγουν συζητήσεις με την ALD και τη Société Générale σχετικά με μία πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ηγέτη κινητικότητας.

Την ίδια ακριβώς ανακοίνωση εξέδωσε και η ALD.

Η LeasePlan παγκόσμιος πάροχος Car-as-a-Service (Αυτοκίνητο-ως-Υπηρεσία), διαθέτει περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα υπό διαχείριση σε 29 χώρες. Η ALD Automotive προσφέρει λύσεις fleet management και λειτουργικής μίσθωσης οχημάτων σε εταιρείες σε 43 χώρες και διαχειρίζεται 1,76 εκατομμύρια οχήματα. Μαζί μπορούν να δημιουργήσουν έναν πραγματικό παγκόσμιο κολοσσό εταιρικής κινητικότητας.

Τα νέα για πιθανή εξαγορά και συγχώνευση δεν αποτελούν έκπληξη, αλλά είναι η πρώτη φορά που και τα δύο μέρη επιβεβαιώνουν επίσημα ότι βρίσκονται σε συζητήσεις. Είναι γνωστό πως η ALD Automotive στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση του παγκόσμιου στόλου της και των δραστηριοτήτων επιχειρηματικής κινητικότητας. Πρόσφατα η ALD προχώρησε σε εξαγορά της Fleetpool στη Γερμανία, ενώ η CarNext, η εξειδικευμένη επιχείρηση της Leaseplan για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ανεξαρτητοποιήθηκε πλήρως.

Σε αυτό το στάδιο δεν είναι βέβαιο εάν η συμφωνία θα προχωρήσει, καθώς υπόκειται σε διάφορους όρους, συμπεριλαμβανομένης της λήψης όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων, αλλά εάν τελικά συμβεί, η συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing και κινητικότητας στον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροLeaseurope: Η πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς το 2021
Επόμενο άρθροΟι BMW iX και BMW i4 παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα