Η Vulog, που εδρεύει στη Γαλλία, συνεργάζεται με την Hyundai στις Ηνωμένες Πολιτείες για να λειτουργήσει η Mocean, η νέα υπηρεσία car sharing της αυτοκινητοβιομηχανίας, που λανσάρεται στο κέντρο του Λος Άντζελες μέχρι το τέλος του 2019.

Η Vulog δημιουργεί τις τεχνολογικές λύσεις που τροφοδοτούν τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις κινητικότητας διαμοιρασμού (shared mobility) στον κόσμο. Παρέχει μια έξυπνη και ευέλικτη λύση κινητικότητας SaaS, που περιλαμβάνει προηγμένα εργαλεία διαχείρισης στόλου, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας που απευθύνονται στους καταναλωτές και τεχνολογία συναφούς οχήματος, για το λανσάρισμα στόλων μεγάλης κλίμακας σε τρεις μήνες.

Η Mocean υπάγεται στη MoceanLab, τη νεοσύστατη επιχείρηση υπηρεσιών κινητικότητας της Hyundai, που μόλις επέλεξε την πλατφόρμα AiMA για να ξεκινήσει την υπηρεσία carshare στο Λος Άντζελες.

“Η Hyundai Motor Group θα εισαγάγει καινοτόμα πλατφόρμα κινητικότητας και θα επιδείξει ποικίλες υπηρεσίες κινητικότητας στο Λος Άντζελες. Όλο και περισσότεροι πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών του LA και των τουριστών, θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τη MoceanLab, καθώς η υπηρεσία θα καλύπτει σταδιακά μια ευρύτερη περιοχή του LA και διαφοροποιεί τις υπηρεσίες κινητικότητας. Με αυτές τις προσπάθειες, η Hyundai Motor Group στοχεύει να ηγηθεί της τεχνολογικής ανάπτυξης για καθαρή κινητικότητα” δήλωσε ο Kyounglim Yun, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η Mocean Carshare, ένα πιλοτικό πρόγραμμα της MoceanLab, θα αποτελέσει μέρος του πιλοτικού προγράμματος που προσφέρεται από την Υπηρεσία Μεταφορών του Λος Άντζελες (LADOT) και του LA Metro. Στο πλαίσιο αυτό θα χρησιμοποιηθούν μέχρι και 20 οχήματα Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid Electric για το πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019. Στόχος είναι η μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα που θα επεκταθούν σταδιακά σε 300 οχήματα των Hyundai Motor Company και Kia Motors Corporation.

Η MoceanLab θα επεκταθεί περαιτέρω πέρα από το αρχικό πιλοτικό πρόγραμμα carsharing. Εν αναμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028, η MoceanLab στοχεύει στην ανακούφιση της κυκλοφορίας και την άνεση συνδέοντας τους πελάτες με επιλογές μαζικής μεταφοράς και μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη.

Από αριστερά ο KyoungLim Yun, EVP Hyundai Motor Company και ο δήμαρχος του LA, Eric Garcetti

Η πλατφόρμα AiMA (Artificial Intelligence Mobility Applied) της Vulog παρέχει όλη την τεχνολογία που απαιτείται για το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων εργαλείων διαχείρισης στόλου, των κινητών εφαρμογών που απευθύνονται στον καταναλωτή και της τεχνολογίας που συνδέεται με το όχημα (IoT). Χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 30 πόλεις από υπηρεσίες κινητικότητας διαμοιρασμού.

Η Vulog λειτουργεί ως καταλύτης που παρέχει τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις κινητικότητας, όπως η Free2Move του Groupe PSA, η WeShare της Volkswagen, η Wible της Kia Motors, η Aimo της Sumitomo Corporation και η Evo της British Columbia Automobile Association, να επικεντρωθούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vulog, Gregory Ducongé, ανακοινώνει τα σχέδια της εταιρείας στην εκδήλωση Automobility LA

Το λανσάρισμα της Mocean Carshare στο Λος Άντζελες είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για τους κατοίκους της Καλιφόρνιας να διερευνήσουν νέους τύπους κινητικότητας”, δήλωσε ο CEO της Vulog, Gregory Ducongé. “Με αυτήν την τεχνολογία, οι χρήστες στο Λος Άντζελες θα μπορούν να εντοπίζουν, να κλείνουν και να ξεκλειδώνουν τα κοντινά οχήματα σε εκείνους με τα smartphones τους. Δεδομένης της θέσης του LA ως κόμβου καινοτομίας κινητικότητας, της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της πυκνότητας του πληθυσμού, η πόλη παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες για μια εταιρεία πλατφόρμας, όπως η Vulog, να καινοτομήσει και να λανσάρει μετασχηματιστικές τεχνολογίες”.

Η Vulog προτίθεται να λανσάρει την AiMA σε 20 έως 30 νέες αγορές το 2020 και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αξιοποιώντας τα εργαλεία της για την προώθηση μεγάλων έργων κινητικότητας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑμβούργο και VW ανανεώνουν το σύμφωνο κινητικότητας
Επόμενο άρθροΕΚ: Σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης