Hertz Global Holdings

Η Hertz Global Holdings ανακοίνωσε την υποβολή εθελοντικής αίτησης για αναδιάρθρωση (πτώχευση) των θυγατρικών της σε ΗΠΑ και Καναδά, σύμφωνα με το Chapter 11 στο Πτωχευτικό Δικαστήριο της περιφέρειας του Delaware.

Νομικός σύμβουλος της Hertz είναι η White & Case LLP, επενδυτικός σύμβουλος η Moelis & Co. και η FTI Consulting λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στη ζήτηση ταξιδίων ήταν ξαφνικός και δραστικός, προκαλώντας απότομη μείωση των εσόδων και των μελλοντικών κρατήσεων της εταιρείας. Η Hertz, όπως ανακοίνωσε, έλαβε άμεσα μέτρα για να δώσει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών, εξαλείφοντας όλες τις μη απαραίτητες δαπάνες και διατηρώντας τη ρευστότητα. Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο ως προς το πότε θα επιστρέψουν τα έσοδα και πότε θα ανοίξει πλήρως η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για πωλήσεις, κάτι που απαιτούσε την υποβολή της αίτησης. Η χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση θα παράσχει στην Hertz μια πορεία προς μια πιο ισχυρή χρηματοοικονομική δομή που τοποθετεί καλύτερα την Εταιρεία για το μέλλον καθώς οδηγεί σε μια παρατεταμένη διαδρομή και συνολική παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Οι κύριες διεθνείς περιοχές δραστηριοποίησης της Hertz, Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία αυτή. Επιπλέον, τα καταστήματα franchise της Hertz, τα οποία δεν ανήκουν στην εταιρεία, δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Κεφαλαίου 11.

Όλες οι επιχειρήσεις της Hertz παραμένουν ανοιχτές και εξυπηρετούν τους πελάτες

Όλες οι επιχειρήσεις της Hertz Global Holdings παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών Hertz, Dollar, Thrifty, Firefly, Hertz Car Sales και Donlen, είναι ανοιχτές και εξυπηρετούν πελάτες. Όλες οι κρατήσεις, οι προωθητικές προσφορές, τα κουπόνια και τα προγράμματα πελατών και πιστότητας, συμπεριλαμβανομένων των πόντων επιβράβευσης, αναμένεται να συνεχιστούν ως συνήθως. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πελάτες της μπορούν να βασίζονται στο ίδιο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και αξιοπιστίας, συμπεριλαμβανομένων νέων πρωτοβουλιών όπως τα πρωτόκολλα απολύμανσης “Hertz Gold Standard Clean” για την παροχή πρόσθετης ασφάλειας ως απάντηση στην πανδημία COVID-19.

“Η Hertz έχει πάνω από έναν αιώνα ηγετικής παρουσίας στον κλάδο και μπήκαμε στο 2020 με ισχυρή δυναμική εσόδων και κερδών”, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος και CEO της Hertz, Paul Stone. “Με τη σοβαρότητα του αντίκτυπου COVID-19 στην επιχείρησή μας και την αβεβαιότητα για το πότε θα ανακάμψουν τα ταξίδια και η οικονομία, πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να αντιμετωπίσουμε ένα ενδεχομένως παρατεταμένο διάστημα για την ανάκαμψη. Η σημερινή δράση θα προστατεύσει την αξία της επιχείρησής μας, θα επιτρέψει να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας και να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να έχουμε το χρόνο για να δημιουργήσουμε ένα νέο, ισχυρότερο χρηματοοικονομικό θεμέλιο για να περάσουμε επιτυχώς αυτήν την πανδημία και να τοποθετηθούμε καλύτερα για το μέλλον. Οι πιστοί πελάτες μας μας έχουν καταστήσει μία από τους πιο εμβληματικές μάρκες στον κόσμο και ανυπομονούμε να τους εξυπηρετήσουμε τώρα και στα μελλοντικά τους ταξίδια”.

Κινήσεις πρώτης ημέρας

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, η Εταιρεία υποβάλει τις συνηθισμένες προτάσεις «Πρώτης Ημέρας», οι οποίες θα της επιτρέψουν να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στη συνήθη πορεία. Η Hertz σκοπεύει να συνεχίσει να παρέχει την ίδια ποιότητα και επιλογή οχήματος, να πληρώνει πωλητές και προμηθευτές υπό συνήθεις όρους για αγαθά και υπηρεσίες που λαμβάνονται κατά ή μετά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, να πληρώνει τους υπαλλήλους της με τον συνηθισμένο τρόπο και να συνεχίζει χωρίς διακοπή τα κύρια επιδόματά της και τα προγράμματα πιστότητας των πελατών της εταιρείας.

Επαρκή μετρητά για υποστήριξη επιχειρήσεων

Από την κατάθεση της αίτησης, η εταιρεία είχε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε μετρητά για να υποστηρίξει τις τρέχουσες δραστηριότητές της. Ανάλογα με τη διάρκεια της κρίσης που προκαλείται από τον COVID-19 και τον αντίκτυπό της στα έσοδα, η εταιρεία μπορεί να ζητήσει πρόσβαση σε επιπλέον μετρητά, μεταξύ άλλων μέσω νέων δανείων, καθώς προχωρά η αναδιοργάνωση.

Ισχυρή ανοδική πορεία

Η Hertz σημείωσε μια ισχυρή ανοδική οικονομική πορεία πριν από την πανδημία COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των δέκα διαδοχικών τριμήνων της αύξησης εσόδων από έτος σε έτος και εννέα τρίμηνα βελτίωσης του προσαρμοσμένου EBITDA σε ετήσια βάση. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020, η εταιρεία αύξησε τα παγκόσμια έσοδα κατά 6% και 8% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα, λόγω των υψηλότερων εσόδων στις ΗΠΑ από ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Επιπλέον, η εταιρεία αναγνωρίστηκε ως Νο. 1 στην ικανοποίηση των πελατών από την J.D. Power και ως μία από τις πιο ηθικές εταιρείες στον κόσμο από την Ethisphere.

Ενέργειες ως απάντηση στον COVID-19

Όταν οι συνέπειες της κρίσης άρχισαν να εκδηλώνονται τον Μάρτιο, προκαλώντας αύξηση των ακυρώσεων ενοικίασης αυτοκινήτων και μείωση των κρατήσεων, η εταιρεία προχώρησε γρήγορα σε προσαρμογή. Η Hertz ανέλαβε δράση για να ευθυγραμμίσει τα έξοδα με σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα ζήτησης με σφικτή διαχείριση των γενικών και λειτουργικών δαπανών, όπως:μείωση των προγραμματισμένων επιπέδων στόλου μέσω των πωλήσεων οχημάτων και με την ακύρωση των παραγγελιών στόλου,

  • ενοποίηση τοποθεσιών ενοικίασης εκτός αεροδρομίου,
  • αναβολή των κεφαλαιουχικών δαπανών και μείωση των δαπανών μάρκετινγκ, και
  • την εφαρμογή υποχρεωτικών αδειών και απολύσεων 20.000 εργαζομένων, ή περίπου το 50% του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού της.

Η εταιρεία συνεργάστηκε ενεργά με πολλούς από τους μεγαλύτερους πιστωτές της για να μειώσει προσωρινά τις απαιτούμενες πληρωμές λειτουργικής μίσθωσης οχημάτων της. Παρόλο που η Hertz διαπραγματεύτηκε βραχυπρόθεσμη ανακούφιση με αυτούς τους πιστωτές, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες συμφωνίες. Επιπλέον, η εταιρεία ζήτησε βοήθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κυβέρνηση, αλλά δεν ήταν διαθέσιμη η πρόσβαση σε χρηματοδότηση για τον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πρόσθετες πληροφορίες για τους πελάτες σχετικά με την αναδιάρθρωση της Hertz είναι διαθέσιμες εδώ: www.hertz.com/drivingforward.

Προηγούμενο άρθροΗ BP θέτει μηδενικούς στόχους εκπομπών έως το 2050
Επόμενο άρθροΗ Autohellas δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global