Η Volta Trucks, κορυφαία και καινοτόμος εταιρεία κατασκευής και πάροχος υπηρεσιών αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, επιβεβαίωσε πως το μελλοντικό Volta Zero θα διαθέτει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πλοήγησης της HERE Technologies, κορυφαίας πλατφόρμας δεδομένων εντοπισμού και τεχνολογίας.

Το Volta Zero θα διαθέτει το EV Range Assistant της HERE, προσαρμοσμένο για αστικές παραδόσεις. Περιλαμβάνει πρόβλεψη αυτονομίας φορτηγών εν κινήσει και επιτρέπει προγραμματισμό διαδρομών, με πολλαπλές στάσεις για παράδοση. Η αναζήτηση, η δρομολόγηση, η κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και η φωνητική καθοδήγηση θα παρέχονται με ή άνευ σύνδεση.

Η HERE Navigation επιτρέπει στην Volta Trucks να επωφεληθεί του προτύπου «πλοήγησης ως υπηρεσία» και να προσφέρει απλοποιημένη αλυσίδα εφοδιασμού και διαδικασία ανάπτυξης infotainment. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν μείωση κόστους, βελτίωση επεκτασιμότητας και δυνατότητα της Volta Trucks να προσφέρει μοναδικό σύστημα Infotainment που θα μπορεί να ρυθμιστεί και να ελεγχθεί εξ αποστάσεως από τους πελάτες, καθιστώντας δυνατή τη συνεχή ενημέρωση και αναβάθμιση της εμπειρίας οδήγησης. Η ασφαλής μεταφορά δεδομένων μεταξύ φορτηγού και cloud ενισχύει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του οδηγού κατά τη χρήση των πλέον πρόσφατων δεδομένων χαρτών.

Με τη HERE Navigation, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή τεχνολογία γεωεντοπισμού what3words. Η what3words είναι ένας απλός τρόπος ακριβέστερου εντοπισμού. Η what3words διαχώρισε τον κόσμο σε τετράγωνα τριών μέτρων και ονόμασε κάθε τετράγωνο με έναν μοναδικό συνδυασμό τριών τυχαίων λέξεων: μια διεύθυνση what3words. Οι οδηγοί μπορούν να εισαγάγουν τις διευθύνσεις what3words απευθείας στα συστήματα των φορτηγών τους, επιτρέποντας την εύκολη πλοήγηση σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως εισόδους κτιρίων ή οι χώρους φόρτωσης – ιδανικό για οδηγούς που πραγματοποιούν πολλαπλές αστικές παραδόσεις.

Προηγούμενο άρθροΗ Daimler Truck αύξησε τις πωλήσεις της το 2021
Επόμενο άρθροΈρευνα: Η πλειονότητα υποστηρίζει αυστηρότερους κανόνες