Η Daimler Truck αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις του ομίλου της το 2021, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Το 2021 πουλήθηκαν παγκοσμίως 455.000 μονάδες, περίπου 20% περισσότερα φορτηγά και λεωφορεία σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία επωφελήθηκε της ανάκαμψης στις πιο σημαντικές αγορές της, ειδικά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ενώ η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή στις βασικές αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο, οι ελλείψεις προμηθειών επιβράδυναν την παραγωγή και περιόρισαν την αύξηση του όγκου, ειδικά στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η νέα ανεξάρτητη Daimler Truck ανακοινώνει στοιχεία πωλήσεων βάσει των κλαδικών επιχειρηματικών κατηγοριών που παρουσιάστηκαν την Ημέρα Κεφαλαιαγοράς, στις 11 Νοεμβρίου 2021: Mercedes-Benz, Trucks North America (Freightliner, Western Star, Λεωφορεία Thomas), Trucks Asia (FUSO, BharatBenz) και Buses (Mercedes-Benz & Setra). Όλες οι κατηγορίες πέτυχαν τους στόχους πωλήσεων που τέθηκαν στις 11 Νοεμβρίου, παρά την επιδείνωση της κατάστασης των ημιαγωγών στα τέλη του έτους.

Στο συνέδριο ετήσιων αποτελεσμάτων, στις 24 Μαρτίου, η Daimler Truck θα παρουσιάσει λεπτομερή οικονομικά και μη οικονομικά μεγέθη σε επίπεδο Ομίλου και κατηγοριών και προβλέψεις για το τρέχον οικονομικό έτος 2022.

Προηγούμενο άρθροΗ πορεία των μαρκών το 2021 στην ευρωπαϊκή αγορά
Επόμενο άρθροHERE – Volta Trucks: εξατομικευμένο σύστημα πλοήγησης