Henrik Henriksson, President and CEO of Scania

Το Συμβούλιο Επαγγελματικών Οχημάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) εξέλεξε τον Henrik Henriksson, CEO της Scania, ως Πρόεδρό του για το 2020.

Ο Henrik Henriksson αντικαθιστά στην προεδρία επαγγελματικών της ACEA τον Gerrit Marx, Πρόεδρο Επαγγελματικών και Ειδικών Οχημάτων στη CNH Industrial.

Η διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης στις μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ACEA για τα επόμενα χρόνια, καθώς και η διασφάλιση ότι οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές μπορούν να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

“Προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για να διασφαλίσουμε την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι, με τις αυξανόμενες προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων, οι οδικές μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050 είναι εφικτές. Αυτό θα απαιτήσει σοβαρές επενδύσεις για τη φόρτιση και την ανανέωση της κατάλληλης υποδομής για φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα προωθεί όλα τα μηδενικά και χαμηλής εκπομπής οχήματα. Και πρέπει να ξεκινήσουμε εδώ και τώρα για να πετύχουμε”, υπογράμμισε ο κ. Henriksson.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA εκλέγει τον Πρόεδρό του για ετήσια θητεία. Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τα ανώτερα στελέχη των μελών των επαγγελματικών οχημάτων της ACEA: DAF Trucks, Daimler Trucks, IVECO, MAN Truck & Bus, Scania, Volkswagen Commercial Vehicles και Volvo Group.

Ο Henrik Henriksson είναι πτυχιούχος της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μετά την αποφοίτησή του το 1997, προσχώρησε στη Scania ως εκπαιδευόμενος. Μεταξύ των ετών 1999 και 2016, ο κ. Henriksson πέρασε από διάφορες θέσεις στον εμπορικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ετών ως διευθυντής εξαγωγών στη Scania South Africa Pty Ltd στο Γιοχάνεσμπουργκ. Διορίστηκε Πρόεδρος και CEO της Scania το 2016.

Ο κ. Henriksson είναι σύμβουλος της σουηδικής κυβέρνησης και μέλος της επιτροπής για την “Ατζέντα 2030”, για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Είναι επίσης μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σουηδικών Μηχανολογικών Βιομηχανιών.

Προηγούμενο άρθροRenault-Nissan-Mitsubishi: ενίσχυση πόρων και επενδύσεων
Επόμενο άρθροLeasePlan EV Readiness Index 2020: Χάσμα μεταξύ χωρών