Το marketplace έξυπνης κινητικότητας, HERE Mobility, που ανήκει στην Audi, τη BMW και τη Daimler, αναπτύσσει μια νέα επιλογή πληρωμής για τους πελάτες με την Wirecard.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τη Wirecard, εξειδικευμένη στην ψηφιακή χρηματοοικονομική τεχνολογία με έδρα το Μόναχο, για τη δημιουργία ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληρωμών και κινητικότητας B2B2C.

Το πρώτο βήμα θα είναι η ενσωμάτωση της αγοράς της HERE Mobility στην εφαρμογή ψηφιακής τραπεζικής και πληρωμών της Wirecard, που ονομάζεται boon.PLANET.

Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες της boon.PLANET θα μπορούν να αναζητούν, να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για μετακινήσεις χρησιμοποιώντας τη HERE Mobility Marketplace χωρίς να χρειάζεται να εξέρχονται από την εφαρμογή boon.PLANET.

Ο Liad Itzhak, Senior Vice President Επικεφαλής Κινητικότητας της HERE Mobility, δήλωσε: “Σε συνδυασμό με τις λύσεις μας για έξυπνη κινητικότητα, βλέπουμε πως οι κοινές επιδιώξεις μας με την Wirecard διαθέτουν τεράστια δυναμική ανατροπών στις υπηρεσίες κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα”.

Η HERE Mobility πρωτολειτούργησε τον Ιανουάριο του 2018 και η κινητικότητά της ως αγορά υπηρεσιών αριθμεί σήμερα πάνω από 2 εκατομμύρια οχήματα σε περισσότερες από 500 πόλεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής.

Η συνεργασία της με την Wirecard θα επικεντρωθεί στις υπηρεσίες πληρωμών και γεωεντοπισμού που προσφέρουν ήδη και οι δύο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών προγνωστικής κινητικότητας.

Η Wirecard προβλέπει πως το “Εμπόριο εν Κινήσει” (Commerce on the Move) θα μπορούσε να αξίζει πάνω από 10 δισ. ευρώ ετησίως μέσω της πλατφόρμας της, όταν όλες οι υπηρεσίες είναι ενεργές.

Προηγούμενο άρθροH αγορά επιβατικών στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 8,7%
Επόμενο άρθροO πρώτος Απολογισμός Βιωσιμότητας για τη LeasePlan