Η Sixt SE επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Hyundai Capital για την πώληση σε αυτή του μεριδίου της στην Sixt Leasing.

Συγκεκριμένα, η Sixt SE εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

“Μετά τα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν σήμερα (19 Φεβρουαρίου), η Sixt SE επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Hyundai Capital Bank Europe GmbH, μια κοινοπραξία μεταξύ της Santander Consumer Bank Aktiengesellschaft και της Hyundai Capital Services Inc., σχετικά με την πώληση του μεριδίου της Sixt Leasing SE στην Hyundai Capital Bank Europe GmbH“.

“Η προτεινόμενη τιμή πώλησης ανέρχεται σε 18,00 ευρώ ανά μετοχή της Sixt Leasing SE πλέον του μερίσματος της Sixt Leasing SE για το οικονομικό έτος 2019. Δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής τελική απόφαση για τη διάθεση αυτής της συμμετοχής”.

“Περαιτέρω ανακοίνωση θα γίνει εάν και όποτε ενδείκνυται”.

η Sixt SE επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Hyundai Capital Bank Europe GmbH
Τα κεντρικά γραφεία της Sixt στο Pullach της Γερμανίας

Όπως είναι γνωστό η Sixt εξακολουθεί να κατέχει το 41,9% της εταιρείας Leasing. Αυτό πιθανόν να αντιστοιχεί σε ένα ποσό περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση οι μετοχές της εταιρείας Leasing σημειώνουν άνοδο.

Η SIXT Leasing SE, είναι μία από τις κορυφαίες μη τραπεζικές εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης στη Γερμανία.

Επιπλέον, η SIXT Leasing εκπροσωπείται στη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Ολλανδία, καθώς και με συνεργασίες σε περίπου 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Τα λειτουργικά της έσοδα κατά το 2018 ήταν 467,9 εκατ. ευρώ και το EBIT 4,39 εκατ. ευρώ.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Volvo Cars, η οδική ασφάλεια και η Παγκόσμια Διάσκεψη
Επόμενο άρθροNέο Hyundai i30, οι πρώτες εικόνες του μοντέλου