H Opel επεκτείνει την Εκτελεστική της Επιτροπή: η Vanessa Repp επικεφαλής “Future Product” και ο Tobias Gubitz επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων.

Η Opel αποκτά νέα γενιά κορυφαίων στελεχών και επεκτείνει τη δομή της Εκτελεστικής Επιτροπής με νέο διοικητικό τμήμα. Η Vanessa Repp θα είναι υπεύθυνη για τον μελλοντικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων για τις μάρκες Opel και Vauxhall, ως Αντιπρόεδρος Μελλοντικών Προϊόντων, από την 1η Σεπτεμβρίου 2024. Ταυτόχρονα, ο Tobias Gubitz αναλαμβάνει Senior Vice President Global Sales της Opel και της Vauxhall .

«Θέλουμε να προσδώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη πελατοκεντρικών προϊόντων και αυτό αντικατοπτρίζεται στη νέα δομή της Εκτελεστικής Επιτροπής», δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl. «Με την τεχνική της εξειδίκευση, τις εξαιρετικές ηγετικές της ικανότητες και νέα προοπτική, η Vanessa Repp είναι το ιδανικό πρόσωπο γι’ αυτό το έργο εφόσον είμαστε η πρώτη γερμανική μάρκα αυτοκινήτων που προσφέρει σε κάθε μοντέλο μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση χωρίς εξαίρεση και απευθύνεται σε νέες ομάδες-στόχους».

Η Vanessa Repp διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη χαρτοφυλακίου προϊόντων. Ως επικεφαλής του Future Portfolio & Cross Carline (μελλοντικών προϊόντων και σειρών αυτοκινήτων), η Repp ανέλαβε την ευθύνη για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό προϊόντων της μάρκας το 2022. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Opel στο τμήμα Μηχανικών το 2015. Προηγουμένως εργάστηκε για τον πάροχο υπηρεσιών μηχανικής RLE Mobility GmbH & Co, όπου ήταν υπεύθυνη για έργα της Opel, μεταξύ άλλων και σπούδασε βιομηχανική μηχανική με εξειδίκευση στη μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ.

«Επιθυμώ να διαμορφώσω ενεργά το μέλλον των σημάτων Opel και Vauxhall. Έχοντας επίγνωση της μεγάλης ευθύνης του έργου, είμαι βεβαία πως θα ικανοποιήσουμε τους υπάρχοντες και τους νέους πελάτες μας με τα μελλοντικά μοντέλα μας», δήλωσε η Repp.

«Η ικανοποίηση των πελατών μας είναι η βάση για βιώσιμη επιτυχία», τόνισε ο CEO της Opel, Florian Huettl. «Ο Tobias Gubitz θα δώσει νέα ώθηση σε όλες τις αγορές μας στο τιμόνι του παγκόσμιου οργανισμού μας πωλήσεων. Η χρονική στιγμή της ανάληψης είναι σωστά επιλεγμένη – λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου Frontera και του νέου Grandland στην αγορά».

Ο Tobias Gubitz υπήρξε Senior Vice President Product & Pricing και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Opel Automobile GmbH από το 2022. Εντάχθηκε στην Opel ως Διευθυντής International Brand Strategy & Marketing Communications τον Απρίλιο του 2014. Ο αντικαταστάτης του θα οριστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. «Η πελατοκεντρικότητα και η εγγύτητα στις αγορές μας ήταν πάντα στο επίκεντρό μου. Με τα νέα μου καθήκοντα ανυπομονώ να συνεχίσουμε την πρότυπη επέλαση από κοινού με τους αντιπροσώπους μας και να επεκτείνουμε βιώσιμα την επιχείρησή μας», δήλωσε ο Gubitz.

Ο Tobias Gubitz διαδέχεται τον Christophe Mandon, του οποίου η νέα θέση στην Stellantis θα ανακοινωθεί σύντομα. «Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Christophe για την εξαιρετική δουλειά του, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της Opel και της Vauxhall το 2023 και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη νέα του θέση», δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl. Η Opel σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη 15% το 2023, με 670.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Κύριοι παράγοντες αυτής της επιτυχίας ήταν τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (αύξηση 22%), τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (αύξηση 26%) και οι διεθνείς πωλήσεις (αύξηση 62%).

 

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: Ο Fredrik Ohlsson επικεφαλής digital
Επόμενο άρθρο89 ηλεκτρικά φορτηγά FUSO eCanter σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη