e.GO Life. Copyright Next.e.GO Mobile SE

H Next.e.GO Mobile SE θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, αφού πρόκειται να υπογράψει διαδικτυακά «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» με την Enterprise Greece, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Next.e.GO Mobile SE με έδρα το Άαχεν είναι κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων και συστημάτων βιώσιμης κινητικότητας. Στο RWTH Aachen Campus εργάζονται 400 άτομα επωφελούμενα από ένα δίκτυο επιστημών και επιχειρήσεων με 420 εταιρείες τεχνολογίας και μια ολοκληρωμένη ερευνητική υποδομή. Οι ευέλικτες ομάδες εργάζονται σε μια ποικιλία αποτελεσματικών και υψηλής αντοχής ηλεκτρικών οχημάτων, για κυκλοφορία μικρών αποστάσεων.

Κύριο προϊόν της εταιρείας είναι το e.GO Life. Είναι ένα δίθυρο, τετραθέσιο μικρό και ελαφρύ αυτοκίνητο με μπαταρία 21,5kW και ηλεκτρικό κινητήρα 57 kW (77 hp). Η εμβέλειά του είναι μέτρια (αστική αυτονομία: 203 χλμ, μικτή αστική/υπεραστική: 139 χλμ.).

Το e.GO Plant 1 στο Aachen Rothe Erde, όπου παράγεται το e.GO Life. Copyright Next.e.GO Mobile SE

Η γερμανική start-up, που ιδρύθηκε το 2015, μετά από μία καλή πορεία, με αξία άνω του 1 δισ. ευρώ, υπέβαλε στις 2 Απριλίου αίτηση πτώχευσης, που ακολούθησε την αναστολή της παραγωγής του e.GO Life στο εργοστάσιο e.GO στο Rothe Erde του Άαχεν. Η αναστολή ανακοινώθηκε ως μέρος της αντίδρασης της εταιρείας στην πανδημία COVID-19. Ωστόσο, στις 16 Μαρτίου είχε μόλις παρουσιάσει ένα διαφορετικό σπορ αυτοκίνητο, το Life Sport.

H Next.e.GO Mobile SE θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα
e.GO Life. Copyright Next.e.GO Mobile SE

Στις 31 Αυγούστου ανακοινώθηκε πως η e.GO Mobile AG πέρασε στην ιδιοκτησία της nd Industrial Investments BV, μέρος του nd Group BV, ένα διεθνές ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, Την 1η Σεπτεμβρίου 2020, η Next.e.GO Mobile SE ανέλαβε ολόκληρη την επιχείρηση e.GO Mobile AG, συμπεριλαμβανομένων όλων των θυγατρικών και των εργαζομένων καθώς και του ιδρυτή της καθ. Günther Schuh, ο οποίος παραμένει ως πρόεδρος του ΔΣ.

Η Next.e.GO Mobile απέκτησε μια νέα δομή ως Ευρωπαϊκή Εταιρεία (SE) με νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ulrich Hermann, πρώην μέλος ΔΣ της εισηγμένης Heidelberger Druckmaschinen AG και ειδικός στην ψηφιοποίηση.

Σήμερα το μεσημέρι (16 Απριλίου 2020), θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην “Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας”, που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να ανακοινωθεί η δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Η επένδυση προαναγγέλθηκε χθες από τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Δείτε στο σχετικό video παρακάτω, στο 54′.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση τη σχετική επιστολή θα υπογράψουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Ulrich Hermann. Πέραν του πρωθυπουργού θα παρίσταται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

 

 

Προηγούμενο άρθροPotenza Sport: Νέο ελαστικό από την Bridgestone
Επόμενο άρθροΈξι νέα μοντέλα Mercedes-EQ έως το 2022