Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) επέλεξε τις HARMAN (Samsung) και Google Technologies για το νέο πρόγραμμα συνδεσιμότητας των οχημάτων της με την ονομασία “Ecosystem” το οποίο θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες των οχημάτων της.

Με βάση την πλατφόρμα της HARMAN το σύστημα θα προσφέρει ποικίλες ευκολίες στο χρήστη, όπως πρόβλεψη συντήρησης του οχήματος, εύρεση σταθμών ανεφοδιασμού και φόρτισης, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, κτλ., ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης του λογισμικού.

Η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει σύνδεση 4G, ενώ υποστηρίζει και το εξελιγμένο πρωτόκολλο 5G. Θα είναι συμβατή με οποιονδήποτε πάροχο στον κόσμο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με μελλοντικές εφαρμογές στις “έξυπνες πόλεις”, όπως και οικιακές συσκευές μέσω της πλατφόρμας “Smart Things” της Samsung.

Το σύστημα μέσω του λειτουργικού Android θα δίνει τη δυνατότητα για γρήγορη ασύρματη συνεργασία των κινητών συσκευών του χρήστη με το αυτοκίνητο και τη χρήση μιας σειράς εφαρμογών και υπηρεσιών.

Το Ecosystem θα αποτελεί το ιδανικό τεχνολογικό περιβάλλον για τα ηλεκτρικά οχήματα της FCA, παρέχοντας λειτουργίες όπως η διαχείριση των μπαταριών από απόσταση, συμβουλές για τη βέλτιστη διαδρομή, σύνδεση με άλλα οχήματα κτλ. Παράλληλα θα υποστηρίζει υπηρεσίες αυτοκίνησης της FCA, όπως η πληρωμή με βάση την απόσταση, η ασφάλιση με βάση τη χρήση, καθώς και νέα συστήματα βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μίσθωσης.

Τα βασικά στοιχεία του συστήματος αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα στο 2ο 6μηνο του έτους, ενώ μέχρι το 2022 όλα τα νέα οχήματα της FCA θα εφοδιάζονται με αυτό.

“Με την επιλογή κορυφαίων εταιρειών, όπως είναι η Samsung και η Google, πραγματοποιούμε μία αποδοτική κίνηση με στόχο να προσφέρουμε προηγμένες τεχνολογίες σε όλους τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Harald Wester, Επικεφαλής του Τεχνικού Τμήματος της FCA. “Σε συνεργασία με την HARMAN και την Google, εξελίξαμε ένα ευέλικτο και εύκολο στη χρήση σύστημα, το οποίο όχι μόνο λειτουργεί με τη σημερινή τεχνολογία, αλλά είναι και πλήρως συμβατό με τις μελλοντικές εξελίξεις”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την FCA για τη δημιουργία του προγράμματος Ecosystem. Με τις νέες τεχνολογίες η HARMAN και η Samsung προσφέρουν ένα νέο επίπεδο εξατομίκευσης των υπηρεσιών, δίνοντας την ευκαιρία στους κατασκευαστές, όπως είναι η FCA και τους καταναλωτές, να απολαμβάνουν με ένα νέο τρόπο τα προνόμια που προκύπτουν από την αναπτυσσόμενη ιδέα του car sharing”, δήλωσε ο Dinesh Paliwal, Πρόεδρος και CEO της HARMAN.

“Η εμπειρία συνδεσιμότητας που προσφέρει ένα σύγχρονο όχημα πρέπει να είναι πλήρης και εύκολη στη χρήση από τον πελάτη”, δήλωσε ο Patrick Brady, Αντιπρόεδρος του τεχνικού τμήματος της Google. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η FCA θα χρησιμοποιήσει για το σύστημα πολυμέσων της το λειτουργικό Android, δίνοντας της ευκαιρία στο κοινό να απολαμβάνει ένα πλούσιο και αξιόπιστο περιβάλλον”.

 

Προηγούμενο άρθροΝέα πιστοποίηση ISO για την REVOIL που αφορά στο περιβάλλον
Επόμενο άρθροΜικρο-κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις