Η Bentley παρουσίασε τη νέα Flying Spur Mulliner, την πρώτη εξηλεκτρισμένη Bentley που επιμελείται η Mulliner, στην περίφημη Monterey Car Week, την παραδοσιακή συνάθροιση των φίλων του αυτοκινήτου, στην Καλιφόρνια.

Η πιο πολυτελής Flying Spur μέχρι σήμερα, κατασκευάζεται χειροποίητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως ναυαρχίδα της γκάμας της Bentley, η νέα Flying Spur Mulliner απευθύνεται στους πελάτες της μάρκας που επιθυμούν το αυτοκίνητό τους να τους εκφράζει απόλυτα, με έντονα στοιχεία εξατομίκευσης.

Εξωτερικά, οι υπέροχες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν αποκλειστικές ζάντες 22 ιντσών Mulliner, σε γκρι χρώμα και στιλβωμένο φινίρισμα, με τα Bentley καπάκια των ζαντών να παραμένουν μόνιμα οριζοντιωμένα καθώς περιστρέφονται οι τροχοί. Η “Double Diamond” μπροστινή μάσκα, συνδυάζεται με χρωμιωμένη γρίλια στο κάτω μέρος και ειδικά σχεδιασμένους αεραγωγούς Mulliner. Το εμβληματικό Bentley Flying B, αναπτύσσεται ηλεκτρικά και είναι φωτιζόμενο.

Στο εσωτερικό, φωτιζόμενοι μαρσπιέδες υποδέχονται τους επιβάτες με το που ανοίξουν την πόρτα, σε μία καμπίνα που προσφέρεται σε οκτώ διαφορετικούς, τρίχρωμους συνδυασμούς. Ένα παράδειγμα τρίχρωμου εσωτερικού είναι το Ascot: συνδυασμός δέρματος σε Imperial Blue στο ταμπλό, τον πίνακα οργάνων, τις επενδύσεις στις πόρτες και την οροφή, με ελαφρά μπεζ δέρμα Camel, ως επένδυση στα καθίσματα. Λευκές ραφές και γαζιά, προσθέτουν το τρίτο χρώμα.

Το πολυτελές καπιτονέ εσωτερικό “Diamond-in-Diamond” περιλαμβάνει μια διαδικασία κεντήματος που χρειάστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ 18 μήνες για να αναπτυχθεί. Κάθε αδαμάντινο μοτίβο στην καπιτονέ επιφάνεια περιέχει ακριβώς 712 μεμονωμένες βελονιές – η καθεμία ευθυγραμμισμένη στο κέντρο του μοτίβου, σε μία επίδειξη δεξιοτεχνίας και πολυτέλειας.

Η πολυτέλεια της Bentley είναι εμφανής στον πίνακα οργάνων LED, με κομψά νέα και αποκλειστικά γραφικά Mulliner. Η περίφημη πλέον περιστρεφόμενη οθόνη Bentley, τα σπορ πεντάλ, το θερμαινόμενο τριάκτινο τιμόνι σε δύο χρωματικούς τόνους και η πανοραμική ηλιοροφή, προσθέτουν ακόμη περισσότερο στην πολυτελή ατμόσφαιρα. Μοναδικά Mulliner τραπέζια πικ-νικ που εκτείνονται ηλεκτρικά με το πάτημα ενός κουμπιού, είναι τοποθετημένα στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Οι πελάτες των Flying Spur Mulliner λαμβάνουν κλειδιά με δερμάτινη επένδυση σε ένα χειροποίητο κουτί με επωνυμία Mulliner, το οποίο ταιριάζει με την τρίχρωμη διακόσμηση καμπίνας του αυτοκινήτου τους.

Η Flying Spur Mulliner διατίθεται με τους εγνωσμένης αξίας κινητήρες V8 και W12 της Bentley, καθώς και τον νέο V6 Hybrid. Με τον W12 των 6,0 λίτρων, διπλού υπερσυμπιεστή, η Flying Spur Mulliner επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα στα 337 χλμ./ώρα. Η νέα γενιά 4,0 λίτρων, διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8, έχει τελική ταχύτητα 318 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα.

Ο νέος V6 Hybrid επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα στα 285 χλμ./ώρα.

Η Bentley Mulliner είναι το ιδιαίτερο τμήμα της εταιρείας για παραγγελίες και παράλληλα ο παλαιότερος κατασκευαστής αμαξωμάτων στον κόσμο. Συνώνυμο της κορυφαίας πολυτέλειας, η νέα Flying Spur Mulliner είναι μόλις το τρίτο μέλος της νεοσύστατης οικογένειας Bentley Mulliner Collections, δίπλα στις Continental GT και Continental GT Convertible.

Προηγούμενο άρθροEurop Assistance Greece: Υποστηρίζει το EKO Ράλλυ Acropolis
Επόμενο άρθροΗ BMW iX5 Hydrogen στην έκθεση IAA Mobility 2021