Η ALD υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Bansabadell Renting, της εταιρείας leasing ολοκληρωμένων υπηρεσιών της Banco Sabadell στην Ισπανία, η οποία διαθέτει περίπου 20.000 οχήματα.

Η εξαγορά περιλαμβάνει επίσης τη σύναψη σύμβασης διανομής λευκής ετικέτας σύμφωνα με την οποία η Banco Sabadell θα διαθέσει στους πελάτες της (ΜμΕ και ιδιωτικού leasing) στην Ισπανία λύση leasing ολοκληρωμένων υπηρεσιών της ALD Automotive.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση της Ισπανικής Αρχής Ανταγωνισμού.

Η Banco Sabadell είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της Ισπανίας και εξυπηρετεί ιδιώτες και εταιρείες μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου 1.588 υποκαταστημάτων, παρέχοντας πλήρη γκάμα χρηματοοικονομικών και μη χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Πρόκειται για τον ίδιο όμιλο ο οποίος -σύμφωνα με το Bloomberg- ενδιαφέρθηκε για εξαγορά της LeasePlan, χωρίς όμως να έχει υποβάλλει επίσημη προσφορά.

Αυτή η συναλλαγή είναι μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της ALD και αποτελεί παράδειγμα εστίασης της ALD σε εξαγορές με προστιθέμενη αξία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει την προσφορά της ALD στην Ισπανία, καθιστώντας την εταιρεία τον 2ο μεγαλύτερο παράγοντα της αγοράς, επεκτείνοντας παράλληλα την εμπορικότητα των λύσεών της. Η ALD στην Ισπανία διαχειρίζεται σήμερα έναν στόλο με περίπου 120.000 συμβάσεις με μεγάλες εταιρείες, ΜμΕ και ιδιώτες.

Ο Tim Albertsen, CEO της ALD, δήλωσε: «Αυτή η εξαγορά ενισχύει τη θέση μας στον τομέα του leasing οχημάτων ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προσβλέπουμε σε μια αγαστή συνεργασία με την Banco Sabadell. Αυτή η συναλλαγή θα παγιώσει περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην Ευρώπη και θα συμβάλει στο στρατηγικό αναπτυξιακό μας σχέδιο Move 2025, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος προς επίτευξη των προβλεπόμενων 2,3 εκατομμυρίων συμβολαίων έως το 2025, συνολικά. ”

Ο César González-Bueno, CEO της Banco Sabadell, σχολίασε: “Είμαστε ευτυχείς για την επίτευξη στρατηγικής συνεργασίας με την ALD. Αυτή η συμμαχία αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την Bansabadell Renting ως προς τα μεγέθη και την αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας την γεωγραφική εξάπλωση και το εμπορικό δίκτυο της Sabadell με την εμπειρία και τις κορυφαίες δυνατότητες αγοράς της ALD. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα διευρυμένο και βελτιωμένο φάσμα υπηρεσιών».

Προηγούμενο άρθροCEF: 72 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομών μεταφορών
Επόμενο άρθροΤα EV Nio ES8 και ET7 στην Ευρώπη