Η εταιρεία κατασκευής υπερπολυτελών οχημάτων Karma Automotive παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν, το Gyesera, στο Amelia Island Concours στη Φλόριντα.

«Το Gyesera είναι ένα ιδιαίτερο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας που συνδυάζει αισθητική, δεξιοτεχνία, δυναμική οδήγηση, άνεση και ποιότητα», δήλωσε η Αντιπρόεδρος Global Design της Karma, Michelle Christensen. «Είναι όμορφο, με χαμηλό εμπρόσθιο τμήμα για δυναμική, γρήγορη οδήγηση και ιδιαίτερη σχεδίαση. Το Gyesera είναι το πιο ζόρικο GT».

Η Karma γιορτάζει την 10η επέτειό της και διαθέτει νέα στρατηγική με τον Marques McCammon ως πρόεδρο προ ενός έτους. Το Gyesera έρχεται αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Kaveya Super Coupe, τον Νοέμβριο του 2023.

«Το Gyesera, με σύγχρονη εμφάνιση, αίσθηση και ανώτερες επιδόσεις, είναι η γέφυρά μας για το μέλλον. Η ενσάρκωση της νέας εταιρικής πορείας της Karma», δήλωσε ο κ. McCammon. «Απευθύνεται σε κατηγορία αγοράς που αναζητά ένα όμορφο σεντάν επιδόσεων μοναδικού χαρακτήρα… ένα αμιγές EV.

«Η Karma ξεχωρίζει γιατί είμαστε ο μόνος κατασκευαστής υπερπολυτελών οχημάτων στις ΗΠΑ. Το Gyesera διακρίνεται επειδή η βαθμονόμηση του συστήματος κίνησης διαφέρει, το λογισμικό είναι διαφορετικό – ειδικά σε ταχύτητες 0-100 χλμ – οι ελιγμοί  διαφέρουν, καθώς και το στήσιμο του πλαισίου. Το Gyesera δεν μοιάζει με κανένα άλλο όχημα».

Το μεγάλο σεντάν, μήκους 5.077 χιλιοστών, πλάτους 2.004 και ύψους 1.330 χιλιοστών, περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, τον ένα στους μπροστινούς τροχούς και τον δεύτερο στον πίσω άξονα, αποδίδοντας 590 ίππους και 940 Nm ροπής. Η μπαταρία του 120kWh του εξασφαλίζει αυτονομία 400 χλμ.

Η Karma Automotive είναι εταιρεία υπερπολυτελών οχημάτων που σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα εκτεταμένης αυτονομίας στη Νότια Καλιφόρνια. Με έδρα το Irvine και μονάδα παραγωγής στο Moreno Valley, το δίκτυο αντιπροσώπων της καλύπτει τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Το 2024 είναι η 10η επέτειος της Karma και περιλαμβάνει τις παγκόσμιες πρεμιέρες πολλών οχημάτων, ανανεωμένη εστίαση στην αποστολή της εταιρείας για ένα καθαρότερο παγκόσμιο μέλλον, καθώς και την έναρξη της νέας καμπάνιας της.

Προηγούμενο άρθροO Frank Han CEO της CARIAD China
Επόμενο άρθροΤο νέο Audi A3 allstreet: Η off-road διάσταση