Ο Frank Han ανέλαβε την διεύθυνση της CARIAD China την 1η Μαρτίου 2024. Ο ειδήμων λογισμικού, ο οποίος ήταν επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού της Changan Automobile, μεταξύ άλλων, θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη της CARIAD China στον τομέα λογισμικού.

Στόχος θα είναι η ταχεία ενσωμάτωση των πλέον πρόσφατων τεχνολογιών στα οχήματα του Volkswagen Group China. Επιπλέον, ο κ. Han συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Volkswagen Group China ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος. Διαδέχεται τον Chang Qing, ο οποίος επιστρέφει στην Volkswagen AG, όπως προβλεπόταν μετά την αναδιάρθρωση της CARIAD China.

“Ο ανταγωνισμός στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου διέπεται από απαιτητικούς και τεχνολογικά ενήμερους πελάτες. Εδώ, το λογισμικό καθίσταται αποφασιστικός παράγοντας επιτυχίας. Η CARIAD China παρέχει ήδη τις πρώτες ψηφιακές λύσεις ειδικά για την Κίνα. Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Chang Qing για την ιδιαίτερη αφοσίωσή του στην ανάπτυξη της CARIAD China σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος ήταν η επέκταση ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω μέσω ισχυρών συνεργασιών με κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας”, δήλωσε ο Peter Bosch, CEO της CARIAD SE.

“Με την εξαιρετική τεχνογνωσία του στην ανάπτυξη λογισμικού και αρχιτεκτονικής, ο Frank Han θα επιταχύνει περαιτέρω την επέκταση τεχνογνωσίας ανάπτυξης και λογισμικού της CARIAD China και θα συντομεύσει σημαντικά τους χρόνους ανάπτυξης και προσφοράς καινοτομιών στους πελάτες. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη πλατφορμών οχημάτων λογισμικού και θα ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα CARIAD China με την εξέχουσα τεχνογνωσία του», πρόσθεσε ο κ. Bosch.

Ο Ralf Brandstätter, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG Κίνας: “Η κεντρική μονάδα ελέγχου των οχημάτων λογισμικού συνιστά την αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών. Λόγω των ιδιαιτέρων απαιτήσεων των Κινέζων πελατών μας, η τοπική ανάπτυξη λογισμικού αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας «στην Κίνα, για την Κίνα». Ο Chang Qing συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της CARIAD China και των τοπικών μας συνεργασιών. Τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Με την τεχνογνωσία του και την γνώση των αναγκών των τοπικών πελατών, ο Frank Han θα ενσωματώσει τις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες στα προϊόντα μας».

Ο Frank Han σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός και επιστήμη υπολογιστών στο Southwest Jiaotong University και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας, με ειδικότητα στη μηχανολογία και την επιστήμη των υπολογιστών.

Η CARIAD China, με περισσότερους από 1.000 ειδικούς, αποτελεί ουσιαστικό τμήμα της στρατηγικής «στην Κίνα, για την Κίνα» του Volkswagen Group. Στόχος είναι η επίσπευση της ανάπτυξης κατά 30% και η παροχή λύσεων λογισμικού για την Κίνα. Εκτός από την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας, αποφασιστικό ρόλο διαδραματίζουν και οι συνεργασίες με κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας. Όλες οι επιμέρους συνεργασίες συγκεντρώθηκαν υπό το CARIAD C-Group.

Φωτογραφία: CARIAD 

Προηγούμενο άρθροTo plug-in υβριδικό Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV
Επόμενο άρθροGyesera, το sedan της Karma Automotive