2019 - Groupe Renault x Otodo

Το Groupe Renault και η Otodo αναπτύσσουν μια λύση που επιτρέπει την αυτόματη και ασφαλή αλληλεπίδραση και επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων και συνδεδεμένων αντικειμένων σε σπίτια.

Η Otodo, είναι μια νέα γαλλική εταιρεία που πρωτοπορεί στην έξυπνη σύνδεση στο σπίτι και θα προσφέρει ασφαλή σύνδεση μεταξύ του οχήματος και του σπιτιού του χρήστη.

Με αυτή τη νέα λύση συνδεσιμότητας από το Groupe Renault, οι χρήστες μπορούν τώρα να ελέγχουν τα συνδεδεμένα αντικείμενα του σπιτιού τους απευθείας από το ταμπλό του οχήματός τους, καθώς και να στέλνουν οδηγίες από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή συνδεδεμένο ηχείο στο συνδεδεμένο όχημα της Renault για να προετοιμάσουν ή να μοιραστούν ένα δρομολόγιο, για παράδειγμα.

Αυτή η πρωτοποριακή υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα αυτοκίνητα της Renault που διαθέτουν το νέο σύστημα πολυμέσων της Renault EASY LINK, όπως τα ολοκαίνουργια ZOE, Clio και Captur.

Η υπηρεσία που αναπτύχθηκε από το Groupe Renault και την Otodo θα είναι διαθέσιμη το 2020, ενώ εκτίθεται στη CES 2020, από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου, στο περίπτερο της Otodo.

Διαισθητική, αυτόματη και ασφαλής

Με αυτήν την ασφαλή λύση, οι οδηγοί μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν διάφορα συνδεδεμένα αντικείμενα στο σπίτι τους από το αυτοκίνητό τους, κάτι που τους επιτρέπει να αυτοματοποιήσουν πολλές από τις συνήθεις εργασίες τους.

Το σύστημα είναι απλό στη ρύθμιση από την εφαρμογή smartphone:

  • Οι χρήστες επιλέγουν τα συνδεδεμένα αντικείμενα που θέλουν να συμπεριλάβουν στα διαθέσιμα σενάρια και τις οδηγίες που σχετίζονται με κάθε αντικείμενο.
    • Το σενάριο “Αποχώρηση από το σπίτι” θέτει το σπίτι τους σε κατάσταση “ύπνου” (π.χ. ενεργοποίηση του θερμοστάτη σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, κλείσιμο των παραθυρόφυλλων και απενεργοποίηση των φώτων).
    • Το σενάριο “Άφιξη στο σπίτι” το “ξυπνά”.
  • Οι χρήστες αποφασίζουν πότε θέλουν το σύστημα να τους ζητήσει να ενεργοποιήσουν τα σενάρια βάσει της απόστασης μεταξύ του οχήματος και του σπιτιού.

Αυτό το σύστημα συνδεσιμότητας είναι μια λύση all-in-one. Οι χρήστες χρειάζεται μόνο να επιβεβαιώσουν μια ερώτηση στην οθόνη αφής του οχήματος για να ενεργοποιήσουν ένα σενάριο – το οποίο στέλνει όλες τις σχετικές οδηγίες στα συνδεδεμένα αντικείμενα του σπιτιού τους αυτόματα και ταυτόχρονα.

Ο Jean-François Labal, Επικεφαλής Marketing & Partnership για Συνδεδεμένα Αυτοκίνητα & Υπηρεσίες στο Groupe Renault σχολιάζει: “Τα αυτοκίνητα πρέπει να συνδυάζονται με την ψηφιακή μας ζωή. Με αυτή την υπηρεσία, προσφέρουμε στους πελάτες μας μια εμπειρία και ένα πλήρως ασφαλές σύστημα διασύνδεσης των αντικειμένων του σπιτιού τους με το όχημά τους. Η διεπαφή για τη ρύθμιση είναι πολύ έξυπνη και έχει δύο πλεονεκτήματα: είναι αυτόματη, ώστε να κάνει τη ζωή απλούστερη και εξοικονομεί ενέργεια με το να ανάβει και να σβήνει τα φώτα και τη θέρμανση ανάλογα με τις ανάγκες”.

Μια πλατφόρμα all-in-one για την επέκταση της προσέγγισης της υπηρεσίας

Το Groupe Renault επέλεξε μια νέα εταιρεία, την Otodo, για να δημιουργήσει την ασφαλή σύνδεση που βασίζεται στην εξακρίβωση της ταυτότητας μεταξύ του αυτοκινήτου και των συνδεδεμένων αντικειμένων στο σπίτι. Η Otodo αναπτύσσει μια τεχνολογική πλατφόρμα που ελέγχει τη μεγάλη ποικιλία οικιακών συσκευών και συνδεδεμένων αντικειμένων σε διάφορες χώρες από το 2016. Με αυτή τη νέα εφαρμογή, η τεχνολογία της Otodo θα χειρίζεται επίσης οδηγίες που αποστέλλονται απευθείας από το αυτοκίνητο.

Ο Eric Denoyer, CEO της Otodo, δήλωσε: “Η πλατφόρμα μας επέτρεψε στο Groupe Renault να δημιουργήσει μια απλή και καθολική σύνδεση μεταξύ των έξυπνων αυτοκινήτων και των έξυπνων σπιτιών που λειτουργεί με όλες τις μάρκες και τεχνολογίες. Πολύ σύντομα, όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα για να οργανώσουν την καθημερινή τους ζωή από το αυτοκίνητό τους”.

 

 

Προηγούμενο άρθροΝέα, ελαφριά τεχνολογία ηχομόνωσης από τη Nissan στη CES 2020
Επόμενο άρθροVolvo: ξεπέρασε τα 700.000 αυτοκίνητα χάση στα SUV