Το Groupe Renault συνεργάζεται με την Google Cloud για να επιταχύνουν την ψηφιοποίηση των εγκαταστάσεων παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού.

  • Αυτή η συνεργασία συνταιριάζει τη δύναμη της Google Cloud στη μηχανική εκμάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη με την εμπειρία της Renault στην κατασκευή αυτοκινήτων, δημιουργώντας νέες βιομηχανικές λύσεις.
  • Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν επίσης να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εργαζομένων του Groupe Renault.

Το Groupe Renault και η Google Cloud ανακοίνωσαν μια νέα βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία προς επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του βιομηχανικού συστήματος του Groupe Renault και του μετασχηματισμού του Industry 4.0.

Ψηφιοποίηση μονάδων παραγωγής και ανάπτυξη βιομηχανικών λύσεων

Εγνωσμένος συνεισφέρων του Industry 4.0, το Groupe Renault αναπτύσσει τη δική του ψηφιακή πλατφόρμα από το 2016 για να συνδέσει και να συγκεντρώσει βιομηχανικά δεδομένα 22 εγκαταστάσεων του Ομίλου παγκοσμίως (που αντιπροσωπεύουν το 76% της παραγωγής οχημάτων) και περισσότερων από 2.500 μηχανήματα. Αυτή η νέα συνεργασία με την Google Cloud στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη βελτιστοποίηση της ιδιόκτητης και ανεξάρτητης πλατφόρμας διαχείρισης βιομηχανικών δεδομένων του Groupe Renault.

Οι λύσεις και η εμπειρία της Google Cloud σε έξυπνα analytics, μηχανική εκμάθηση (ML) και τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα επιτρέψουν στο Groupe Renault να βελτιώσει την αλυσίδα εφοδιασμού και την παραγωγική αποδοτικότητά του, την ποιότητα παραγωγής του και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω εξοικονόμησης ενέργειας.

Αυτές οι βελτιώσεις θα επιφέρουν τελικά την ανάπτυξη νέων κάθετων λύσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Η κατάρτιση των εργαζομένων αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος αυτής της νέας συνεργασίας. Το Groupe Renault και η Google Cloud σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό και κλιμακούμενο πρόγραμμα προς ενίσχυση των μηχανικών διαδικασιών, των κατασκευών και των δεξιοτήτων IT των ομάδων της Renault, μέσω της συνεργασίας, εκπαίδευσης και ενεργοποίησης με την ομάδα της Google. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η ενίσχυση της κουλτούρας δεδομένων, που αποτελεί ουσιαστικό μέρος της καθημερινής επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων της Renault, τόσο σε λειτουργικές διαδικασίες, όσο και σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

“Αυτή η συνεργασία αποτελεί τέλεια απεικόνιση της ψηφιακής στρατηγικής του Groupe Renault, που εφαρμόζεται εδώ στον βιομηχανικό τομέα. Αυτή η συμφωνία και η δέσμευση των ομάδων IT, κατασκευών και διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του σχεδίου μας Industry 4.0, που σχεδιάστηκε για να μετασχηματίσει και να συνδέσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και τις διαδικασίες logistics παγκοσμίως, προς βελτίωση των προτύπων αριστείας και απόδοσης. Αυτή η συνεργασία αποτελεί επίσης πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους του Groupe Renault, που θα λάβουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στη διαχείριση ψηφιακών δεδομένων”, υπογραμμίζει ο José Vicente de los Mozos, Διευθυντής Κατασκευών και Logistics, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault.

“Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει την καινοτομία στο DNA της και υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες σημαντικού αντίκτυπου στην παραγωγή εκ μέρους της ψηφιακής τεχνολογίας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Groupe Renault για να βοηθήσουμε στην επανάσταση του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας και να δώσουμε τη δυνατότητα αριστείας στην επόμενη γενιά της αλυσίδας εφοδιασμού”, πρόσθεσε ο Thomas Kurian, CEO της Google Cloud.

Φωτογραφία: Groupe Renault

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: πάνω από 1 εκατ. οχήματα το α’ εξάμηνο
Επόμενο άρθροH νέα Škoda OCTAVIA στην Ελλάδα