Στο σημερινό πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19, το Groupe PSA ενισχύει την οικονομική του ασφάλεια με ένα νέο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ, επιπλέον της υπάρχουσας πίστωσης ύψους 3 δισ. ευρώ. Έτσι, έχει συνολικά διαθέσιμα ύψους 6 δισ. ευρώ.

Αυτό το κοινοπρακτικό δάνειο έχει αρχική λήξη 12 μηνών με δύο προαιρετικές επεκτάσεις διάρκειας τριών μηνών.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Philippe de Rovira, Οικονομικός Διευθυντής του Groupe PSA, δήλωσε: “Το δάνειο αυτό ενισχύει την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση και να προετοιμάσουμε το μέλλον. Αποδεικνύει επίσης την εμπιστοσύνη των τραπεζών εταίρων μας στην οικονομική ισχύ και την αναγνωρισμένη ανθεκτικότητα του Groupe PSA”.

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 3 Απριλίου 2020, κατόπιν προτάσεως του μετόχου Dongfeng Motor Group Company Ltd, το εποπτικό συμβούλιο της Peugeot SA αποφάσισε να συνεργαστεί με τον M. Zhang Zutong ως μέλος του εποπτικού συμβουλίου, με άμεση ισχύ, αντικαθιστώντας τον M. You Zheng, ο οποίος παραιτήθηκε. Επίσης, διόρισε τον M. Zhang Zutong ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Ελέγχου, της Στρατηγικής Επιτροπής και ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων Ασίας.

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Peugeot SA, Louis Gallois, καλωσόρισε τον M. Zhang Zutong στο εποπτικό συμβούλιο, δηλώνοντας πως τα τριάντα χρόνια εμπειρίας του στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι δεξιότητές του στον τομέα της διακυβέρνησης θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

 

Προηγούμενο άρθροΕπετειακές εκδόσεις για τα 100 χρόνια Mazda
Επόμενο άρθροBMW Group: Ευελιξία και πνεύμα αλληλεγγύης για την πανδημία