Το Global Fleet Conference 2022 θα ασχοληθεί με την βιωσιμότητα, δεδομένου πως πρόκειται για απαραίτητο πλέον συστατικό των πολιτικών στόλου και κινητικότητας.

Πώς θα αναλυθεί η βιωσιμότητα στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται  από τις 2 έως τις 4 Μαΐου στη Λισαβόνα; Μια γρήγορη ματιά στις ενότητες…

Ως συνήθως, το Global Fleet Conference 2022 θα πλαισιώσουν διάφορες υποστηρικτικές εκδηλώσεις δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων συσκέψεων του Global Fleet APAC Business Networking Group, του Fleet LatAm Business Networking Group και του Global Fleet Managers Club, αποκλειστικά για μέλη, με παρουσίαση της βέλτιστης πρακτικής του Global Fleet Manager of the Year, Jan-Hendrik Rauhut της Bayer –στις 2 Μαΐου.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαΐου. Η “βιωσιμότητα” κινδυνεύει να γίνει πολυχρησιμοποιημένος όρος και ορίζεται και εφαρμόζεται τόσο διαφορετικά, που χάνει κάθε συνάφεια. Το Global Fleet Conference 2022 δεν παραβλέπει το νόημα, αλλά εστιάζει σε συγκεκριμένους παράγοντες, οφέλη και παγίδες που πρέπει να γνωρίζουν οι fleet managers – ειδικά όσοι είναι υπεύθυνοι σε περιφερειακό ή διεθνές επίπεδο.

Ενότητα #1 – Τάσεις Παγκόσμιας Οικονομίας

Ο λόγος που όλοι αναφέρονται στην βιωσιμότητα είναι πως αποτελεί μέρος της παγκόσμιας τάσης κυκλικής οικονομίας – τάσης που καθοδηγείται από την ανάγκη αποφυγής των χειρότερων επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής, αλλά και από την αυξανόμενη συνειδητοποίηση των κινδύνων δημόσιας υγείας και οικονομικής αναποτελεσματικότητας των υπαρχουσών πρακτικών.

Επιπροσθέτως, οι πρώτες ύλες της καθημερινότητάς μας γίνονται πιο δυσεύρετες, υπόκεινται σε γεωπολιτική αστάθεια και (σήμερα) υψηλές τιμές. Η Sofia Santos, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, θα δώσει την ευρύτερη εικόνα εντός της οποίας θα αναπτυχθεί το υπόλοιπο Global Fleet Conference 2022.

Ενότητα #2 – Ο γύρος του κόσμου σε 70 λεπτά

  • Οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές των στόλων και την ωριμότητα των αγορών τους. Σε κάθε περιοχή, οι επιχειρηματικές προτιμήσεις διαφέρουν, όπως και οι προμηθευτές και οι ανάγκες των πελατών τους. Στο πρώτο μέρος, με τίτλο «Inside Regional Fleet Management Trends», οι επαγγελματίες παγκόσμιων στόλων, Montse Empez (Applus), Yuliya Lapenkova (Philips) και Paula Diniz Oliveira (Zoetis), θα αναλύσουν τι είναι αυτό που συνδέει τις διάφορες περιοχές των στόλων διεθνώς και τι τις χωρίζει.
  • Η Μέση Ανατολή δεν είναι τόσο γνωστή και ιδιαίτερα οι ευκαιρίες για καινοτομία και ανατροπές στην κινητικότητα. Αυτό το μέρος, με τίτλο «Inside the Middle East», θα επικεντρωθεί στο πώς, πού και γιατί η Μέση Ανατολή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στόλου και κινητικότητας.

Ενότητα #3 – Υιοθέτηση EV παγκοσμίως

  • Ο CEO της Dataforce, Marc Odinius, ασχολείται συνεχώς με στατιστικά στοιχεία αυτοκινήτου. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως η παρουσίασή του για την «Κατάσταση της Παγκόσμιας Αγοράς EV» θα είναι πλούσια σε στοιχεία και τάσεις. Θα ρίξει άπλετο φως στο κρίσιμο ερώτημα: η απορρόφηση των EV θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ρυθμό παγκοσμίως και αν όχι, ποιές θα είναι οι περιφερειακές διαφορές;
  • Η ALD ηγείται της έξυπνης ηλεκτροκίνησης εταιρικών στόλων πελατών της. Ο John Saffrett, Αναπληρωτής CEO της εταιρείας leasing, περιγράφει την τεχνογνωσία και τις προσδοκίες της ALD σχετικά με το θέμα.
  • Οι κατασκευαστές οχημάτων επενδύουν δισεκατομμύρια για να καταστήσουν τα μοντέλα τους πιο βιώσιμα – και άνευ εκπομπών ρύπων. Πώς το κάνουν; Και ποιος το κάνει καλύτερα, ταχύτερα ή εντελώς διαφορετικά από τους άλλους; Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο τον κλάδο στην ενότητα με τίτλο «Carbon neutrality: the OEMs’ perspective».

Ενότητα #4 – Επιτυχείς στρατηγικές βιώσιμης διαχείρισης στόλου

Πώς καθιερώνουν – και επιτυγχάνουν – οι πολυεθνικές εταιρείες (και οι στόλοι) σαφείς στόχους ουδέτερου άνθρακα; Οι πλέον επιτυχημένοι στο θέμα θα περιγράψουν τις διαδικασίες. Σε αυτήν την ενότητα θα υπάρξουν διαφωτιστικές παρουσιάσεις επιτυχών στρατηγικών από επαγγελματίες του στόλου, όπως οι Heidi DiAngelo (Geotab), Jan-Hendrik Rauhut (Bayer) και David Brazell (Lytx).

Ηλεκτροκίνηση ή βιωσιμότητα;

Ένα σύντομο αλλά σημαντικό διάλειμμα μεταξύ ενοτήτων. Ο Yves Helven, CEO της Ovidrive, θα θίξει ένα ευαίσθητο θέμα: η ηλεκτροκίνηση δεν είναι το ίδιο με τη βιωσιμότητα. Η βιωσιμότητα συνιστά ευρύτερο θέμα και ευρύτερο στόχο – και μεγαλύτερη πρόκληση. Μπορούμε και είναι απαραίτητο, να επιδιώκουμε και τα δύο. Αλλά η εστίαση μόνον στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να βλάψει την πρόοδό μας στη βιωσιμότητα.

Ενότητα #5 – Προετοιμαστείτε για την τέλεια καταιγίδα

  • Η τάση βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας ταιριάζει απόλυτα στην αυξανόμενη επιθυμία των καταναλωτών και των εταιρειών να μεταβούν από την ιδιοκτησία στη «χρήση». Πρόκειται για περίπλοκο πλαίσιο – ή αν θέλετε, την τέλεια καταιγίδα – για την ανάπτυξη «λύσεων κινητικότητας». Στο πρώτο μέρος της ενότητας, με τίτλο “The Ins and Outs of Innovation in Sustainable Mobility“, θα ανακαλύψετε τρόπους εξέλιξης του προγράμματος στόλου σε πρόγραμμα εταιρικής κινητικότητας, προσβάσιμο σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Στο δεύτερο μέρος, ο Richard Adams (MiX Telematics) θα παρουσιάσει πρωτοπόρες απόψεις για το ίδιο θέμα.
  • Το τρίτο και τελευταίο μέρος της πέμπτης και τελευταίας ενότητας της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα αφορά σε συζητήσεις με ειδικούς διεθνών εταιρείες leasing, για το πώς προσαρμόζουν τα επιχειρηματικά τους πρότυπα, ώστε να περιλαμβάνουν βιώσιμες λύσεις στόλου και κινητικότητας.

Παράλληλες ενότητες

Η δεύτερη, συντομότερη ημέρα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει τρεις παράλληλες ενότητες, προς επιλογή, με θέματα “Sustainability and Smart Mobility“, “Sustainability and TCO” και ” Sustainability and Smart Technology “.

Το Global Fleet Conference 2022 θα είναι η μεγαλύτερη συνάντηση εμπειρογνωμόνων παγκόσμιων στόλων της χρονιάς, για δύο λόγους. Πρώτον: πρόκειται για εξαιρετικό χώρο επαφών με συναδέλφους, συνεργάτες και υποψήφιους πελάτες. Και δεύτερον: αποτελεί τον καλύτερο τρόπο άμεσης ενημέρωσης σε σημαντικά θέματα, λόγω συνδυασμού εμπειριών των ειδικών σε θέματα προμηθειών και πελατών.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώστε εδώ τη συμμετοχή σας!

Προηγούμενο άρθροΝέες εκδόσεις Jaguar F-PACE
Επόμενο άρθροΕκτεταμένες βελτιώσεις στη νέα BMW X7