Η παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline θα μετατρέψει τον στόλο της στη Βόρεια Αμερική σε αμιγώς ηλεκτρικό έως το 2030, με την συνεργασία της ARI και της Enel X, όπως ανακοίνωσε.

Η ARI, παγκόσμιος πάροχος διαχείρισης στόλου, με εξειδίκευση σε σύνθετους στόλους αυτοκινήτων και φορτηγών, θα ξεκινήσει πιλοτικό έργο με τον κλάδο ενεργειακών υπηρεσιών του Enel Group, Enel X, προς υποστήριξη της δέσμευσης της GlaxoSmithKline στην πρωτοβουλία EV100.

Η πρωτοβουλία EV100 ξεκίνησε το 2017 με το Climate Group και αποσκοπεί στον αμιγή εξηλεκτρισμό των στόλων των μελών της έως το 2030, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια οχήματα.

Η ARI και η Enel X θα βοηθήσουν την GlaxoSmithKline στην δημιουργία ολιστικής λύσης βιωσιμότητας, βασισμένης στην ανάπτυξη PHEV και BEV και στην κατασκευή περισσότερων από 100 σταθμών φόρτισης. Η Qmerit, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε εταιρείες για μετατροπή συστημάτων καυσίμου σε ηλεκτρικά, θα υποστηρίξει τη διαδικασία εγκατάστασης.

Βάσει ανάλυσης ιστορικών δεδομένων και δεδομένων στόλου σε πραγματικό χρόνο, η ARI και η GSK διαθέτουν λεπτομερές σχέδιο μετασχηματισμού, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Προτεραιότητα στα οχήματα προς αντικατάσταση και εκπαίδευση οδηγών,
  • Συντονισμό εφαρμογών φόρτισης της Enel X με τη διαδικασία παραγγελιών και παράδοσης νέων EV,
  • Χρήση σταθμών έξυπνης φόρτισης JuiceBox και λογισμικό JuiceNetFleet IoT για αποτελεσματική διαχείριση στόλου EV,
  • Βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας ηλεκτρικού δικτύου μέσω σταθμών έξυπνης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων JuiceBox.

Η ολιστική προσέγγιση βιωσιμότητας στοχεύει στη μείωση κόστους λειτουργίας του στόλου της GlaxoSmithKline κατά τον κύκλο ζωής των ηλεκτρικών οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροΝέο Opel Astra Sports Tourer, έμφαση στη λεπτομέρεια
Επόμενο άρθροΟι πωλήσεις των BEV και PHEV στην Ελλάδα