Η Porsche ίσως να είναι ένα brand που δεν περιλαμβάνεται μέχρι τώρα στα εταιρικά οχήματα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει από το επερχόμενο λανσάρισμα του ηλεκτρικού Taycan. Είναι ένα πολύ σημαντικό όχημα για τον κατασκευαστή υπερπολυτελείας και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Ακολουθούν 10 πράγματα άξια προσοχής:

  1. Διαθέτει μπαταρία 90 kWh που μπορεί να φορτίσει έως 80% σε 15 λεπτά. Τουλάχιστον, αυτός είναι ο στόχος ανάπτυξης. 4 λεπτά θα αρκούν για 100 km επιπλέον εμβέλειας.
  2. Μπορεί να φορτισθεί επαγωγικά. Αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει να είναι διαθέσιμο κατά το λανσάρισμα.
  3. Η υπηρεσία φόρτισης της Porsche παρέχει πρόσβαση σε 49.000 σημεία στην Ευρώπη. Σε 12 χώρες το σύστημα εκτελεί τιμολόγηση μέσω κεντρικά αποθηκευμένων λεπτομερειών πληρωμής.
  4. Ο ενσωματωμένος φορτιστής της μπορεί να χειριστεί 22 kW. Αυτό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από των Jaguar I-Pace και Mercedes EQC, μειώνοντας τους κανονικούς χρόνους φόρτισης στο 1/3.
  5. Περιλαμβάνονται 3 χρόνια δωρεάν φόρτισης. Δυστυχώς, αυτή η προσφορά περιορίζεται στη Βόρεια Αμερική
  6. Το εργοστάσιο της Taycan απορροφά NOx. Η Porsche χρησιμοποιεί αλουμίνιο επικαλυμμένο με οξείδιο του τιτανίου στην πρόσοψη του εργοστασίου για να μετατρέψει τα NOx σε νερό και νιτρικά άλατα.
  7. Θα δημιουργήσει περισσότερα EV. Η Porsche θα δημιουργήσει και άλλα ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός cross over.
  8. Θα κατασκευάζει 40.000 από αυτά τα οχήματα ανά έτος. Αυτό ξεπερνά τον αριθμό των I-Paces που αναμένεται να παράξει η Jaguar φέτος.
  9. Θα δημιουργήσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας. Χωρίς το επιπλέον εργατικό δυναμικό που θα προσληφθεί από τους προμηθευτές της Porsche.
  10. Θα έχει απίστευτες υπολειμματικές αξίες. Η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει πριν από το 2ο τρίμηνο του 2019, αλλά φημολογείται πως έχει ήδη πουληθεί ολόκληρη μέχρι το 2021.
Προηγούμενο άρθροΟ Harald Wilhelm μέλος του ΔΣ της Daimler AG
Επόμενο άρθροNissan x OPUS concept camper: Μια πρωτότυπη λύση με επανάχρηση μπαταριών