Στην τελευταία σειρά αξιολογήσεων αξιοπιστίας και αποφυγής σύγκρουσης, ο Euro NCAP απένειμε στα νεοεισερχόμενα Genesis G80 και GV80 κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων.

Το τελευταίο C4 της Citroën, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής έκδοσης ë-C4, παίρνει τέσσερα αστέρια. Οι BMW 4 Series Coupé  και 4 Series Convertible  παίρνουν τα πέντε αστέρια που έλαβε η BMW 3 Series το 2019, στην οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό.

Η Genesis ως αυτόνομη μάρκα κυκλοφόρησε στην ευρωπαϊκή αγορά, έχοντας ξεκινήσει πωλήσεις στη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν πέντε χρόνια νωρίτερα. Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα αυτής της πολυτελούς μάρκας της Hyundai – το G80 sedan και το GV80 SUV – εντυπωσιάζουν με τις κορυφαίες βαθμολογίες ασφαλείας Euro NCAP. Με αερόσακους κεφαλής, θώρακα και κεντρικούς, το GV80 αποσπά ύψιστη βαθμολογία για προστασία από πλευρικές συγκρούσεις και το G80 υπολείπεται ελάχιστα. Και τα δύο αυτοκίνητα αποσπούν επίσης ύψιστη βαθμολογία για την προστασία παιδιών και παρέχουν πλήρη σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού για πρόληψη ατυχημάτων. Η προστασία πεζών του GV80 είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με αυτήν του G80, με το ενεργό καπό του, αλλά αρκετή για να εξασφαλίσει βαθμολογία πέντε αστέρων.

Η Citroën C4 τρίτης γενιάς διατηρεί σταθερά τέσσερα αστέρια. Η πρώτη παρουσία του νεοσύστατου ομίλου Stellantis προς αξιολόγηση από τον Euro NCAP, δοκιμάστηκε με τον διαθέσιμο βασικό εξοπλισμό του κανονικού C4 και της έκδοσης ë-C4. Αυτός περιλαμβάνει το σύστημα AEB πρόληψης εμπρόσθιας πρόσκρουσης με αυτοκίνητα και πεζούς, αλλά όχι τη λειτουργία ποδηλάτη που διατίθεται μόνον προαιρετικά.

Ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, δήλωσε: «Οι καιροί εξακολουθούν να είναι δύσκολοι για την αυτοκινητοβιομηχανία, με την πανδημία και την έλλειψη ημιαγωγών να δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις. Ωστόσο, η Genesis κατάφερε να λανσάρει δύο αυτοκίνητα στην αγορά, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική, απολύτως στιβαρή ασφάλεια. Η Citroën απέσπασε μια αξιοπρεπή αξιολόγηση τεσσάρων αστέρων για τα νέα μοντέλα C4, αλλά μας άφησε με την αίσθηση πως με μια πιο προσεκτική μηχανική θα μπορούσε να αποδώσει πολύ καλύτερα».

Η BMW 4 Series Convertible και 4 Series Coupé δανείζονται σε μεγάλο βαθμό από τη 3 Series, που αξιολογήθηκε από τον Euro NCAP το 2019. Ορισμένες δοκιμές προέρχονται από τη 3 Series, αλλά έγιναν επιπλέον δοκιμές για να διασφαλιστεί η διατήρηση του επιπέδου ασφαλείας πέντε αστέρων του 2019.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα (PHEV) συνεχίζουν να πλημμυρίζουν την αγορά, συχνά με νέες εκδόσεις κινητήρα σε υπάρχοντα αυτοκίνητα. Οι αξιολογήσεις των Škoda OctaviaVW GolfRenault Captur  και Opel Grandland X επεκτείνονται και καλύπτουν τις υβριδικές ή PHEV εκδόσεις, ενώ αυτές της BMW X3  και του Opel Corsa  περιλαμβάνουν πλέον και τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Προηγούμενο άρθροΗ Lightsource bp στην ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας
Επόμενο άρθροToyota Motor Corporation: Σημαντική αύξηση πωλήσεων