Το Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος αυτοκινήτων της Κίνας, συγκέντρωσε κεφάλαια 750 εκατομμυρίων δολαρίων στον πρώτο γύρο της Zeekr Intelligent Technology (Zeekr), την premium μάρκα αμιγώς ηλεκτρικής κινητικότητας του ομίλου.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης πέντε ενδιαφερομένων – Καθ. Amnon Shashua της Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL), του Yuexiu Industrial Fund, του Tongshang Fund και του Xin’an Intelligent Manufacturing Fund – η Zeekr θα αποτιμάται 13 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Η Zeekr θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν στον πρώτο γύρο για να επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη των τεχνολογιών της και παράλληλα σκοπεύει να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά, με είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά το 2023.

Ο Daniel Donghui Li, CEO του Geely Holding Group, δήλωσε: «Η συγκέντρωση κεφαλαίων του Α΄γύρου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές ανάπτυξης και το ισχυρό μέλλον της Zeekr, που εξασφαλίζει υψηλή αποτίμηση. Η Geely Holding θα συνεχίσει να διερευνά τρόπους ανάπτυξης της αξίας του χαρτοφυλακίου μας, με νέες πρωτοπόρες υπηρεσίες και λύσεις κινητικότητας προς κάλυψη της ζήτησης παγκοσμίως».

Η Zeekr ιδρύθηκε στις 15 Απριλίου 2021 ως παγκόσμια μάρκα πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων, με εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και στο Hangzhou της Κίνας. Η μάρκα άρχισε τις παραδόσεις του Zeekr 001 τον Οκτώβριο του 2021, παραδίδοντας πάνω από 80.000 μονάδες μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2023, η Zeekr ξεκίνησε τις παραδόσεις του Zeekr 009 EV MPV.

Προηγούμενο άρθροΟ Thierry Koskas νέος CEO της Citroën
Επόμενο άρθροΈρευνα αξιοπιστίας J.D. Power 2023