Η  Goodyear λανσάρει  τη  νέα  σειρά  ελαστικών εξοικονόμησης καυσίμου Fuelmax Endurance, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

  • Χαμηλή εκπομπή ρύπων και μεγάλη ανθεκτικότητα
  • Αποδοτικό ελαστικό πολλαπλών χρήσεων – που επιτυγχάνει τα ίδια επίπεδα απόδοσης καυσίμου τόσο σε αυτοκινητόδρομο όσο και σε άλλους δρόμους
  • Η πλήρης σειρά φέρει σήμανση Β στην ετικέτα Ε.Ε. στην αποδοτικότητα καυσίμου σε συνδυασμό με υψηλή πρόσφυση και κράτημα

Η Goodyear ανακοίνωσε μια νέα σειρά ελαστικών με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και πολυδιάστατο χαρακτήρα, την Fuelmax Endurance. Αυτή η γκάμα ελαστικών για τιμόνι και διαφορικό, παρέχει μια καινοτόμο λύση για εταιρείες μεταφορών και logistics που δραστηριοποιούνται τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε δευτερεύοντες ή επαρχιακούς δρόμους, και αναφέρονται ως διαπεριφερειακές εφαρμογές.

Η νέα σειρά ελαστικών θα υποστηρίξει χιλιάδες ευρωπαϊκούς στόλους και κατασκευαστές φορτηγών για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα συνδυάζοντας τα επίπεδα απόδοσης καυσίμου που απαιτούνται για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων με την αντοχή, την πρόσφυση και τη χιλιομετρική απόδοση που απαιτεί η οδήγηση σε δευτερεύοντες ή επαρχιακούς δρόμους. Η εταιρεία τονίζει ότι η νέα σειρά ελαστικών είναι η πιο ευέλικτη με αποδοτικότητα καυσίμου που έχει κατασκευάσει ποτέ και υπογραμμίζει ότι όλες οι διαστάσεις φέρουν την ετικέτα B για την αποδοτικότητα καυσίμου, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία απόδοση σε διαπεριφερειακές εφαρμογές.

Βιωσιμότητα χωρίς πολυπλοκότητα 

Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα που απασχολεί διαφορετικές βιομηχανίες και ενδιαφερόμενα μέρη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2019, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στοχεύοντας να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050 και περιλαμβάνει έναν φιλόδοξο πρωταρχικό στόχο για τη μείωση των εκπομπών αέριων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

«Οι κατασκευαστές οχημάτων, οι διαχειριστές στόλων και οι χειριστές δέχονται αυξανόμενη πίεση για να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας ενώ παράλληλα λειτουργούν με χαμηλά περιθώρια κέρδους. Οι ρυθμιστικές αρχές, οι επενδυτές και οι πελάτες απαιτούν τη μεταφορά «πιο πράσινων» προϊόντων με τον πλέον βιώσιμο τρόπο. Για να υποστηριχθεί μια πραγματική μετάβαση προς ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον σε ένα πολύ περίπλοκο περιβάλλον όπως οι μεταφορές, οι λειτουργίες θα πρέπει να είναι τόσο πράσινες όσο και αποτελεσματικές, χωρίς να γίνονται πολύπλοκες» δήλωσε ο Grégory Boucharlat, αντιπρόεδρος Commercial Europe της Goodyear. «Με το νέο Fuelmax Endurance, τα ίδια επίπεδα αποδοτικότητας καυσίμου που εντοπίζει κανείς σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, επιτυγχάνονται τώρα και σε δευτερεύοντες και επαρχιακούς δρόμους. Το νέο ελαστικό είναι αποδοτικό και ανθεκτικό στις φθορές, προσφέρει χαμηλές εκπομπές ρύπων και εξαιρετική πρόσφυση, καθώς και απόδοση μακράς διάρκειας και κορυφαία χιλιομετρική απόδοση. Με αυτή τη νέα σειρά προϊόντων, θέλαμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της βιωσιμότητας και της πραγματικότητας που βιώνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου» συμπλήρωσε ο κ. Boucharlat.

Η απόφαση της Goodyear να λανσάρει μια νέα σειρά που επικεντρώνεται τόσο στην απόδοση καυσίμου όσο και στην αντοχή του ελαστικού, αποτελεί μια κίνηση προς ένα πιο βιώσιμο κλάδο μεταφορών και μια απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για πιο ευέλικτα προϊόντα τόσο από τις εταιρείες μεταφορών όσο και από τους κατασκευαστές φορτηγών.

Αποτελεσματική απόδοση μακράς διαρκείας

Ως ένα νέο standard ελαστικό για τα καινούρια φορτηγά, η σειρά καλύπτει μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών μεταφοράς εμπορευμάτων ενώ υποστηρίζει τους κατασκευαστές να μειώσουν περαιτέρω τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα νέα βαρέα οχήματα, κατά 2% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με ένα ελαστικό με ετικέτα C για την απόδοση καυσίμου1. Σε συμμόρφωση με το ευρύτερο σχέδιο της Ε.Ε., οι εκπομπές CO2 των νέων επαγγελματικών οχημάτων παραγωγής πρέπει να μειωθούν κατά 15% από το 2025 ενώ στη συνέχεια, το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί στο 30% μέχρι το 2030 σε σύγκριση με τα όρια του 2019-20.

Μέχρι τώρα οι εταιρείες μεταφορών, στο ζήτημα επιλογής ελαστικών, έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ αντοχής, ισχυρής χιλιομετρικής απόδοσης ή εξαιρετικής απόδοσης καυσίμου. Η σειρά Fuelmax Endurance έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει αυτήν την επιλογή, για τους διαχειριστές στόλου που αναζητούν οικονομία κόστους και καυσίμου, καθώς δεν δραστηριοποιούνται μόνο σε ένα είδος δρόμου.

«Η σειρά Fuelmax Endurance αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο των ελαστικών και μεταφορών καθώς χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και ευελιξία προσφέροντας τόσο χαμηλές εκπομπές ρύπων όσο και εξαιρετική χιλιομετρική απόδοση και πρόσφυση», επισήμανε ο Maciej Szymanski, Marketing Director Commercial Business Unit Europe στη Goodyear. «Η μείωση κατά 2% των εκπομπών ρύπων οδηγεί σε εξοικονόμηση περίπου 1 τόνου εκπομπών CO2 και 400 λίτρων καυσίμου ανά φορτηγό, ετησίως. Σε περίπτωση που ένας στόλος 100 οχημάτων αλλάξει από ελαστικό ετικέτας C σε ελαστικό ετικέτας B με ενισχυμένη οικονομία καυσίμου όπως το Fuelmax Endurance, αυτό θα σήμαινε πιθανή εξοικονόμηση 100 τόνων εκπομπών CO2 και 40.000 λίτρων καυσίμου, ετησίως. Μπορείτε να φανταστείτε τί δυνατότητες δημιουργούνται, όταν αρχίσουμε να πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό των οχημάτων και των στόλων» πρόσθεσε ο κ. Szymanski.

Προηγούμενο άρθροΔυναμική δρομολόγηση οχημάτων από την iLink
Επόμενο άρθροΠρώτη στα LCV η Ford για 2η χρονιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here