Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος FastCharge, οι BMW, Siemens, Allego, Phoenix-Contact και Porsche συνεργάζονται για την ανάπτυξη φορτιστών συνεχούς ρεύματος υψηλής ταχύτητας, οι οποίοι θα μπορούσαν να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας από κάποιες ώρες σε μερικά λεπτά.

Εγκαινιάστηκε στις 12 Δεκεμβρίου, στο Jettingen-Scheppach της Βαυαρίας, ένα πρότυπο σταθμού φόρτισης δυναμικότητας μέχρι 450 kW. Σε αυτόν τον εξαιρετικά γρήγορο σταθμό φόρτισης, τα ηλεκτροκίνητα ερευνητικά οχήματα, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, είναι σε θέση να σημειώσουν χρόνους φόρτισης μικρότερους των τριών λεπτών για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα αυτονομίας και 15 λεπτά για να φτάσουν από το 10% στο 80% της πλήρους φόρτισης.

Η γρήγορη και εύκολη φόρτιση θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της ηλεκτροκίνησης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της BMW. Η αύξηση της δυναμικότητας φόρτισης μέχρι 450 kW – τρείς με εννέα φορές πάνω από την διαθέσιμη δυναμικότητα των σημερινών σταθμών ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος – επιτρέπει τη σημαντική μείωση των χρόνων φόρτισης.

Το FastCharge διερευνά τις τεχνικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται, τόσο από πλευράς οχημάτων, όσο και από τις υποδομές, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις εξαιρετικά υψηλές δυναμικότητες φόρτισης.

Η FastCharge λαμβάνει συνολική χρηματοδότηση ύψους 7,8 εκατ. ευρώ από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής.

Προηγούμενο άρθροPrivate lease: έξι συντελεστές επιτυχίας
Επόμενο άρθροΜπορούν οι φορτιστές να βλάψουν τα οικιακά δίκτυα;