Η BT Fleet Solutions έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα τελικής παράδοσης για ανταλλακτικά, το Final Mile. Η εταιρεία διαχειρίζεται το στόλο του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών BT καθώς και τα οχήματα άλλων πελατών. Φροντίζει πάνω από 80.000 οχήματα, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές στόλου ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Final Mile αναπτύχθηκε για τους μηχανικούς της ίδιας της BT και τώρα έχει επεκταθεί και σε άλλους στόλους-πελάτες.

Το σύστημα βασίζεται σε φοριαμούς Pelipod και κιβώτια παράδοσης στα σημεία παρουσίας της BT σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η BT διαθέτει πάνω από 6000 σημεία παρουσίας στη χώρα και έχει εγκαταστήσει κιβώτια παράδοσης σε 500 από αυτά. Τα ασφαλή, μη επανδρωμένα κιβώτια επιτρέπουν στους μηχανικούς να συλλέγουν τα ανταλλακτικά που χρειάζονται για τις εργασίες τους, χωρίς να απομακρυνθούν.

Οι φοριαμοί και τα κιβώτια αποθήκευσης μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στο χώρο μιας εταιρείας και οι μηχανικοί μπορούν να επιλέξουν παράδοση σε χώρους που βρίσκονται πιο κοντά στο σπίτι τους ή στο χώρο εργασίας τους. Οι φοριαμοί και τα κιβώτια είναι συνδεδεμένα μέσω κινητού, γεγονός που επιτρέπει στους πελάτες να εντοπίζουν τα ελεύθερα κιβώτια και να καταγράφουν πότε πραγματοποιείται η παράδοση, ενεργοποιώντας μια αυτόματη ειδοποίηση SMS στον μηχανικό πεδίου.

Ένας εκπρόσωπος της BT Final Mile δήλωσε: “Η BT έχει ανοίξει το δίκτυο του Final Mile σε εξωτερικούς πελάτες και έτσι πολλές άλλες εταιρείες με ομάδες μηχανικών πεδίου μπορούν να αποκτήσουν τα οφέλη του, ώστε να έχουν τα σωστά ανταλλακτικά στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή”.

 

Προηγούμενο άρθροΤα ελαστικά Yokohama με την Canyonlands Jeep Adventures
Επόμενο άρθροH Macadam αναλαμβάνει τις επιθεωρήσεις της Carcollect