Φήμες για εξαγορά της LeasePlan από ALD ή Santander

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.com, τόσο η ALD, όσο και η Banco Santander, εξέφρασαν -ξεχωριστά η κάθε μία- το ενδιαφέρον τους για εξαγορά της LeasePlan.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η ALD Automotive, θυγατρική της Société Générale, συζητά πιθανή συγχώνευση με την ανταγωνιστική της εταιρεία.

Το Bloomberg.com, γράφει ακόμα, πως ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος Santander ενδιαφέρεται επίσης να εξαγοράσει τη LeasePlan, διεθνή εταιρεία μίσθωσης οχημάτων με έδρα την Ολλανδία.

Με έσοδα σχεδόν 10 δισ. ευρώ το 2020 και στόλο περίπου 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων σε 32 χώρες, η LeasePlan είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing στην Ευρώπη – ισοδύναμη με την ALD Automotive και την Arval.

Το 2015, εξαγοράσθηκε από κοινοπραξία αποτελούμενη από διάφορα μεγάλα συνταξιοδοτικά και επενδυτικά ταμεία, έναντι 3,7 δισ. ευρώ. Το 2018, η LeasePlan ανακάλεσε την απόφασή της για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο. Η τότε αξία της είχε αποτιμηθεί στα 7,5 περίπου δισ. ευρώ. Μια σημερινή συμφωνία θα μπορούσε να ανέλθει σε 8,3 δισ. ευρώ περίπου για την εταιρεία leasing, όπως εκτιμά το Bloomberg.com.

Αυτό θα καθιστούσε την εξαγορά της LeasePlan όχι απλώς μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές αποεπενδύσεις φέτος στην Ευρώπη, αλλά – εάν το αποτέλεσμα ήταν η συγχώνευση με την ALD Automotive – και να δημιουργήσει την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία leasing οχημάτων.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της ALD και της Santander δεν έχει εκφραστεί ακόμη σε επίσημη προσφορά. Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης.

Προηγούμενο άρθροBMW Group Hellas: εγκατάσταση 34 νέων φορτιστών
Επόμενο άρθροID.4: πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP