Ένα “νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο” ανοίγει για την Ferrari, όπως υπογραμμίστηκε κατά την Ημέρα Κεφαλαιαγοράς της εταιρείας όπου παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο 2022-2026. 

Η Ημέρα Κεφαλαιαγοράς της Ferrari έδωσε έμφαση στους εργαζομένους, την ηλεκτροκίνηση και τις ουδέτερες εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Παρουσιάστηκαν το στρατηγικό σχέδιο της περιόδου 2022-2026 και οι ενέργειες που πρόκειται να κάνει η εταιρεία για να εκμεταλλευτεί τις μελλοντικές ευκαιρίες.

«Η μάρκα μας τροφοδοτεί τα όνειρα εκατομμυρίων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann. «Έχει δημιουργήσει συναρπαστικές, αξέχαστες εμπειρίες για πάνω από 75 χρόνια , μέσω επιτυχιών στην πίστα και στην απόλυτη οδηγική απόλαυση. Έχει δημιουργήσει αποκλειστική, δεμένη κοινότητα που περιλαμβάνει διαφορετικούς ανθρώπους, χώρες, ακόμα και κλάδους. Όσο διατηρούμε την κληρονομιά και τις αξίες της, θα θέτει γερά θεμέλια για τα μελλοντικά στρατηγικά μας σχέδια».

Όντας η πρώτη ιταλική εταιρεία που έλαβε το Πιστοποιητικό Ίσων Αμοιβών το 2020, η Ferrari συνεχίζει να πρωτοστατεί στην ενδυνάμωση των εργαζομένων. Με έμφαση στην εμπειρία, το περιβάλλον, τις αποδοχές και τα συναισθήματα, σε συνδυασμό με την ευρύτερη σημασία της ηλεκτροκίνησης και τον μελλοντικό ρόλο των κινητήρων, η εταιρεία εισέρχεται σε νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο της πορείας της, ένα κεφάλαιο που θα επιτύχει υπερβαίνοντας τα όρια των δυνατοτήτων με τον ιδιαίτερο τρόπο της Ferrari.

Ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, διευκρίνισε: «Με την ακλόνητη δέσμευση και το πάθος τους, οι γυναίκες και οι άνδρες της Ferrari είναι αποφασισμένοι να εκτελέσουν άψογα αυτό το στρατηγικό σχέδιο και να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας, αγκαλιάζοντας την επιθυμία του ιδρυτή μας: να διατηρήσουμε ζωντανή την βούληση για πρόοδο. Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα: μοναδικότητα και τεχνολογική πρωτοπορία, θεσπίζοντας μέτρα για την επίτευξη ουδέτερου άνθρακα έως το 2030».

Η Ferrari ανακοίνωσε πως τα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα θα αποτελούν το 80% των πωλήσεων μέχρι το 2030 και υποσχέθηκε να παράγει «ακόμα πιο μοναδικά» αυτοκίνητα κατά την μετάβασή της σε μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

«Πιστεύουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ηλεκτροκινητήρες για να βελτιώσουμε την απόδοση των αυτοκινήτων μας», δήλωσε ο κ.Vigna. Και επιβεβαίωσε τα σχέδια της ιταλικής εταιρείας κατασκευής υπεραυτοκινήτων για λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος το 2025 και δήλωσε πως θα λανσάρει 15 νέα μοντέλα από το 2023 έως το 2026.

«Ό,τι κάνουμε θα επικεντρώνεται πάντα στην διάκρισή μας ως Ferrari», τόνισε ο κ. Elkann στην εναρκτήρια ομιλία του. «Οι ευκαιρίες ηλεκτροκίνησης και ηλεκτρονικών θα μας επιτρέψουν να κατασκευάσουμε ακόμα πιο μοναδικά αυτοκίνητα».

Η Ferrari προβλέπει πως τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποτελούν το 5% των πωλήσεων το 2025 και το 40% το 2030, όπως ανέφερε ο Vigna. Τα υβριδικά μοντέλα θα πρέπει να αυξηθούν στο 55% των πωλήσεων το 2025 από 20% το 2021 και να ξαναπέσουν στο 40% το 2030.

Ακόμα, ο κ. Vigna ανέφερε πως η Ferrari θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει τους δικούς της ηλεκτροκινητήρες, μετατροπείς και συστοιχίες μπαταριών για τα ηλεκτρικά της μοντέλα σε νέα γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο του Μαρανέλο στην Ιταλία, αναθέτοντας περιφερειακά εξαρτήματα σε συνεργάτες.

Η Ferrari πρόκειται να επενδύσει 4,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2026, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα εστιάζει στην ανάπτυξη προϊόντων και θα παρουσιάσει EBITDA 2,5 έως 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το ίδιο έτος. Η εταιρεία προβλέπει σωρευμένες ελεύθερες ταμειακές ροές 4,6 έως 4,9 δισ. ευρώ από το 2022 έως το 2026.

Προηγούμενο άρθροΠιστοποίηση AGR για τα καθίσματα του Ford Puma ST
Επόμενο άρθροΥποχώρησαν οι ταξινομήσεις στην Ευρώπη για 10ο μήνα