FCA - Mirafiori Plant - Turin, Italy

Η Fiat Chrysler Automobiles N.V. (“FCA”) ανακοίνωσε ότι οι θυγατρικές της FCA Italy και Maserati θα αναστείλουν προσωρινά την παραγωγή στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών τους εργοστασίων παραγωγής.

Η προσωρινή αναστολή, η οποία θα ισχύσει μέχρι τις 27 Μαρτίου 2020, αποτελεί συνέχεια της εφαρμογής ενός συνόλου ενεργειών της FCA για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης λόγω COVID-19 και δίνει τη δυνατότητα στον Όμιλο να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στη έλλειψη ζήτησης στην αγορά, διασφαλίζοντας τη βελτιστοποίηση των προμηθειών. Συγκεκριμένα, η αναστολή εφαρμόζεται ώστε ο Όμιλος να είναι έτοιμος να επαναλάβει την παραγωγή αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.

Το ανανεωμένο σχέδιο παραγωγής προβλέπει το προσωρινό κλείσιμο των ακόλουθων εγκαταστάσεων της FCA για το μήνα Μάρτιο:

  • Ιταλία: Melfi, G. Vico (Pomigliano), Cassino, Mirafiori Carrozzerie, Grugliasco και Modena.
  • Σερβία: Kragujevac
  • Πολωνία: Tychy

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η FCA τροποποίησε προληπτικά τα πρωτόκολλα παραγωγής σε διάφορες εγκαταστάσεις της, μεταξύ των οποίων και την τήρηση φυσικής απόστασης μεταξύ των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας. Σε όλες τις εγκαταστάσεις της, η FCA έχει αυξήσει τον καθαρισμό και την απολύμανση, καθώς και άλλα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων. Έχουν εφαρμοστεί αυστηροί έλεγχοι και μέτρα ασφαλείας στα κυλικεία και την έξωθεν πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Στα γραφεία της FCA, η εταιρεία εφάρμοσε την εξ αποστάσεως εργασία (Smart Working) και αυτή η επιλογή διατίθεται τώρα ευρέως στους εργαζόμενους παγκοσμίως.

Η FCA, δήλωσε πως θα εκμεταλλευτεί αυτές τις διακοπές για να αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα παραγωγής και ελέγχου ποιότητας προς όφελος των πελατών της και για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Ο Όμιλος συνεργάζεται με τους προμηθευτές και τους επιχειρηματικούς εταίρους του ώστε να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην παραγωγική δραστηριότητα και να παραδώσουν τα προβλεπόμενα παρόλη την αναστολή, όταν επανέλθει η ζήτηση στην αγορά.

Προηγούμενο άρθροBMW Group: Οι στόχοι του 2019 επιτεύχθηκαν
Επόμενο άρθροΝέα Škoda OCTAVIA: πιο ευρύχωρη, πιο συνδεδεμένη, πιο…