Το 2018, η InMotion Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικού κεφαλαίου της Jaguar Land Rover, υποστήριξε έξι startups που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Επιπρόσθετα, το φυτώριο του InMotion, το Studio 107, λανσάρισε την πρώτη του υπηρεσία, την συνδρομητική υπηρεσία αυτοκινήτου Carpe all-inclusive.

Η InMotion Ventures συνεχίζει να επενδύει στις αστικές συγκοινωνίες, την κινητικότητα και τα ταξίδια, αλλά φέτος επέκτεινε τα όριά της περαιτέρω.

Οι έξι εταιρείες που επελέγησαν φέτος ήταν:

  • Η Voyage, αμερικανική υπηρεσία αυτόνομων ταξί, με στόχο να καλεί κάποιος ένα αυτόνομο όχημα στην πόρτα του και να φτάνει με ασφάλεια στον προορισμό του
  • Η FATMAP, μια εταιρεία τεχνολογίας χαρτογράφησης 3D, που απευθύνεται σε λάτρεις της υπαίθριας ζωής, επιτρέποντάς τους να ταξιδεύουν με ασφάλεια και ευκολία off-road σε οποιαδήποτε εδάφη
  • Η Transit, εταιρεία που δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν και να ταξιδεύουν στις πόλεις, χωρίς να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα
  • Η Arc, δημιουργός της πρώτης ηλεκτροκίνητης μοτοσικλέτας στον κόσμο, με Human Machine Interface (HMI)
  • Η Festicket, το μεγαλύτερο online portal στον κόσμο, για να ανακαλύψουν και να κλείσουν εισιτήρια και ταξιδιωτικά πακέτα για μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο οι λάτρεις της μουσικής
  • Η WeTrip, μια κοινωνική πλατφόρμα ταξιδίων που προσωποποιεί πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών

Οι νέες επενδύσεις του 2018 ανοίγουν το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της InMotion Ventures σε 15 εταιρείες, ενώ η InMotion Ventures ολοκλήρωσε την πρώτη έξοδο από την ίδρυσή της, το 2016: την πώληση της εταιρίας carpooling SPLT στην Bosch, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο.

Η επενδυτική ομάδα της InMotion συνεργάζεται στενά με τους ιδρυτές και τη διοίκηση των εταιρειών χαρτοφυλακίου της, καθώς και τους συν-επενδυτές, για να τους διευκολύνει στους στόχους τους: είτε να προσελκύσουν τα καλύτερα ταλέντα, να διευκολύνουν τις επαφές και τις συνεργασίες με την Jaguar Land Rover ή να αυξήσουν τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης.

“Το 2018 υπήρξε ένα εξαιρετικό έτος για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στους τομείς της αστικής κινητικότητας και της εμπειρίας πολυτελούς τρόπου ζωής (premium lifestyle), που αντικατοπτρίζεται στις νέες προσθήκες στο επενδυτικό μας χαρτοφυλάκιο. Επίσης, παρακολουθήσαμε τις υπάρχουσες εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας να αναπτύσσονται και να ευημερούν, επιτρέποντάς μας να επανεπενδύουμε και να συνεχίζουμε να τις υποστηρίζουμε καθώς ωριμάζουν” δήλωσε ο Sebastian Peck, Διευθύνων Σύμβουλος της Inmotion Ventures.

Το Studio 107, το φυτώριο της InMotion, ξεκίνησε επίσης φέτος. Η στενή συνεργασία με την Jaguar Land Rover, για την ανάπτυξη υπηρεσιών αστικής κινητικότητας με δικό της εμπορικό σήμα, θα βοηθήσει την εταιρεία να λανσάρει γρήγορα νέα προϊόντα και υπηρεσίες για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών. Το Studio 107 της InMotion ξεκίνησε με επιτυχία την πρώτη του υπηρεσία φέτος: την Carpe, ένα απεριόριστο, all-inclusive μοντέλο συνδρομής αυτοκινήτου, που απευθύνεται σε οδηγούς μεγάλων διαδρομών, παρέχοντας αυτοκίνητα Jaguar και Land Rover με μηνιαίο αντίτιμο.

“Το λανσάρισμα προσφορών νέων προϊόντων μέσω του Studio 107 αντικατοπτρίζει όχι μόνο τον ταχύ ρυθμό με τον οποίο κινείται ο κλάδος, αλλά και την ευελιξία ανταπόκρισης της InMotion στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών. Αναπτύσσουμε μια νέα πραγματικά συναρπαστική σειρά προϊόντων και υπηρεσιών και προσβλέπουμε πολύ στις ευκαιρίες που θα παρουσιάσει το 2019”, ανέφερε ο Lars Klawitter, Διευθύνων Σύμβουλος του Studio 107.

“Η InMotion, επενδύοει στο μέλλον των μεταφορών, της κινητικότητας και των μετακινήσεων. Με την υποστήριξη της Jaguar Land Rover, υποστηρίζει επιχειρηματίες και καινοτόμους που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίον κινούμαστε” δηλώνει η εταιρεία στις ανακοινώσεις της.

Η InMotion Ventures επενδύει σε εταιρείες τεχνολογίας πρώιμου σταδίου που αλλάζουν την φυσιογνωμία της αστικής κινητικότητας, υποστηρίζουν έναν ενεργό υπαίθριο τρόπο ζωής και προσφέρουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Έχει έδρα στο Λονδίνο και επενδύει παγκοσμίως.

Το σκέλος υπηρεσιών κινητικότητας της InMotion, Studio 107, συνεργάζεται στενά με τη μητρική εταιρεία Jaguar Land Rover για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών στον κλάδο της αστικής κινητικότητας. Το όνομα Studio 107 αναφέρεται στον κανόνα του 107% του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι οδηγοί που αποτυγχάνουν στους προκριματικούς να εκτελέσουν έναν γύρο εντός του 107% του ταχύτερου χρόνου, αποκλείονται από τον αγώνα.

Προηγούμενο άρθροΗ Θεσσαλονίκη θα κινείται με τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime
Επόμενο άρθροO Dr Marcus Söldner νέος CEO της CarGarantie