Ο CEO της Alphabet, Marco Lessacher, στο βήμα του Fleet Europe Summit

Το 2019 ήταν για την Alphabet ένα έτος σταθερής ανάπτυξης: η πολυεθνική θυγατρική του ομίλου BMW, που ασχολείται με την χρηματοδοτική μίσθωση, αύξησε το χαρτοφυλάκιο λειτουργικών μισθώσεων κατά 2,5% φτάνοντας τα περίπου 720.000 αυτοκίνητα το περασμένο έτος, ενώ και ο όγκος παραγγελιών της αυξήθηκε.

Η Alphabet – η οποία χαρακτηρίζεται ως “πάροχος λύσεων ολιστικής επιχειρηματικής κινητικότητας” – σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της, είχε ένα καλό μερίδιο της αγοράς τη χρονιά που πέρασε.

Τρεις επιπλέον χώρες

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία από τον ετήσιο απολογισμό:

  • Το χαρτοφυλάκιο λειτουργικής μίσθωσης της εταιρείας αυξήθηκε κατά 2,5% σε περίπου 720.000 αυτοκίνητα και οχήματα LCV.
  • Ο όγκος παραγγελιών αυξήθηκε κατά 3% στις 250.000 παραγγελίες.
  • Μέσω εταιρικών σχέσεων, η Alphabet έχει επεκταθεί σε άλλες τρεις χώρες: την Ελλάδα (σε συνεργασία με την Autohellas- Hertz), τη Βραζιλία και τη Νορβηγία, ανεβάζοντας το σύνολο σε 30.
  • Το 2019, η Alphabet έβγαλε 21.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, EV και PHEV, στο δρόμο.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειές της, η Alphabet κατάφερε να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο EV κατά 42% τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτή η αξιοσημείωτη αύξηση αντικατοπτρίζει επίσης την αύξηση της ευαισθητοποίησης των πελατών του στόλου, που αντιλαμβάνονται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι απαραίτητα για τη μείωση των εκπομπών CO2 και είναι χρήσιμα για τη μείωση του κόστους της κινητικότητας.

Στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρικής κινητικότητας

Τα στοιχεία για το 2019 δείχνου ότι η Alphabet αντιπροσωπεύει πλέον το 5% όλων των ταξινομήσεων EV / PHEV σε 12 βασικές αγορές – διατηρώντας την ηγετική θέση της εταιρείας στην εταιρική ηλεκτρική κινητικότητα.

“Η λύση μας AlphaElectric είναι μια προσέγγιση 360°, η οποία καλύπτει τα πάντα, από την επιλογή των οχημάτων μέχρι την κατάλληλη υποδομή και, φυσικά, τη συντήρηση και τη λειτουργία των ηλεκτρικών στόλων”, εξηγεί ο CEO της Alphabet, Marco Lessacher.

Προστιθέμενη αξία

Στο πλαίσιο του ομίλου BMW, ο ρόλος της Alphabet είναι η παροχή αξιόπιστων, υψηλής ποιότητας και προσανατολισμένων προς τον πελάτη λύσεων επιχειρηματικής κινητικότητας. Στην ουσία, “εγγυάται προστιθέμενη αξία που δεν ανταποκρίνεται μόνο, αλλά υπερβαίνει τα αιτήματά τους”, συνεχίζει ο κ. Lessacher.

Δρομολογώντας ενεργά την καινοτομία και αναζητώντας συνεχώς τις νέες τεχνολογίες, η Alphabet υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις από ένα λεπτό έως επτά χρόνια και από ηλεκτρικά ποδήλατα έως εξειδικευμένα LCV.

Προηγούμενο άρθροMazda R360 Coupe: ένα μοντέλο ορόσημο
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών: -8,9% το πρώτο δίμηνο