Έξι ιδιωτικές εταιρείες στην Ιαπωνία προχωρούν σε έρευνα για την παραγωγή καυσίμου βιοαιθανόλης, ικανής να μειώσει τις εκπομπές CO2.

Οι ENEOS Corporation, Suzuki Motor Corporation, Subaru Corporation, Daihatsu Motor Co. Ltd., Toyota Motor Corporation, και Toyota Tsusho Corporation, ίδρυσαν την 1η Ιουλίου 2022, την «Ερευνητική Ένωση Καινοτομίας Βιομάζας για Καύσιμα Αυτοκινήτων Επόμενης Γενιάς». H Ένωση αυτή ιδρύθηκε με σκοπό τη μελέτη τρόπων βελτιστοποίησης της διαδικασίας παραγωγής καυσίμου.

Είναι ζωτικής σημασίας να παρέχονται ποικίλες ενεργειακές επιλογές για την κάλυψη των αναγκών πολλών διαφορετικών περιοχών και πελατών, προκειμένου να επιτευχθεί ουδετερότητα άνθρακα. Το υδρογόνο και τα συνθετικά καύσιμα με βάση την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και τα καύσιμα βιοαιθανόλης ικανά να μειώσουν τις εκπομπές CO2 μέσω της φωτοσύνθεσης στα φυτά είναι πολλά υποσχόμενες επιλογές και η αποτελεσματικότητά τους έχει επιβεβαιωθεί από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν τα ζητήματα και να αναζητηθεί μια λύση σχετικά με τη μείωση των εκπομπών CO2 και την κοινωνική εφαρμογή σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, εκτός από την προμήθεια πρώτων υλών για οποιοδήποτε από αυτά τα καύσιμα.

Η Ερευνητική Ένωση, που ίδρυσαν οι ENEOS, Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota και η Toyota Tsusho, εδρεύει στην Okuma της περιοχής Fukushima, με πρόεδρο του ΔΣ τον Koichi Nakata, Επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Ουδέτερου Άνθρακα της Toyota Motor. Θα προωθεί την τεχνολογική έρευνα για τη χρήση βιομάζας, καθώς και την αποτελεσματική παραγωγή καυσίμου βιοαιθανόλης για αυτοκίνητα, μέσω της βελτιστοποιημένης κυκλοφορίας υδρογόνου, οξυγόνου και CO2 κατά την παραγωγή, για μια κοινωνία ουδέτερη άνθρακα.

Προηγούμενο άρθροDucato: Van οf τhe Year από το Auto Express
Επόμενο άρθροΈρευνα: Η Ελλάδα τρίτη στην καθημερινή χρήση ΙΧ