Τώρα που η Uber λανσάρει τα “ιπτάμενα ταξί” της στη Μελβούρνη και τη Νέα Υόρκη, η Voom, η εισηγμένη εταιρεία ελικοπτέρων της Airbus, σχεδιάζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της και αλλού.

Η Voom λειτουργεί ήδη στο Σαν Φρανσίσκο, το Σάο Πάολο και την Πόλη του Μεξικού, ενώ τώρα θα επεκτείνει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ. Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Voom, Clément Monnet είπε στην Fast Company ότι θα επεκταθεί σε 25 ακόμα πόλεις σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025.

Η τιμή για να μετακινηθεί κάποιος στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση – ο χρόνος είναι χρήμα – είναι περίπου 150 δολάρια για μια διαδρομή στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο (7 λεπτά) και 300 δολάρια για μια διαδρομή κατά μήκος της χερσονήσου (14 λεπτά). Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι η πτήση κοστίζει περίπου 21 δολάρια ανά λεπτό.

Συγκριτικά, η υπηρεσία ελικοπτέρων της Uber – που ξεκινά τον επόμενο μήνα – για μια μεταφορά από τη Νέα Υόρκη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK κοστίζει 200 δολάρια ανά άτομο (8 λεπτά) ή περίπου 25 δολάρια ανά λεπτό πτήσης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Ford ανακυκλώνει 470 πλαστικές φιάλες σε κάθε EcoSport
Επόμενο άρθροAlphie, το πολύγλωσσο chatbot της Alphabet