Επενδύσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στη Γερμανία σε συνδυασμό με εθελοντικές αποχωρήσεις ανακοίνωσε η Opel.

Στο πλαίσιο των σημαντικών αλλαγών σε σχέση με τους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς για το CO2 που αντιμετωπίζει ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία, η διοίκηση και το γενικό συμβούλιο της Opel συμφώνησαν σε εκτενή μέτρα, για την εξασφάλιση της απασχόλησης και την περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας. Οι απολύσεις αποκλείσθηκαν για δύο επιπλέον έτη έως το 2025 για τους εργαζόμενους στη Γερμανία. Οι υπό εκπαίδευση μαθητευόμενοι θα λάβουν μόνιμες συμβάσεις.

Επενδύσεις στο εργοστάσιο του Rüsselsheim

Ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της απόδοσης, η εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει περαιτέρω επενδύσεις στο εργοστάσιο του Rüsselsheim, δημιουργώντας έτσι προοπτική κατασκευαστικής δραστηριότητας για πολλά ακόμα χρόνια. Το Rüsselsheim θα παράγει την επόμενη γενιά του Opel Astra, ως πεντάθυρου από το 2021 και ως station wagon από το 2022, δεδομένου πως το 95% περίπου των station wagon πωλούνται στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τις παραλλαγές plug-in υβριδικού τύπου. Το δεύτερο εργοστάσιο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Επενδύσεις και εθελοντικές αποχωρήσεις από την Opel

Αυτή η εκτεταμένη επένδυση θα διασφαλίσει τουλάχιστον τη λειτουργία δύο βαρδιών στο εργοστάσιο του Rüsselsheim.

Εθελοντικές αποχωρήσεις με ανώτατο όριο τις 2.100 θέσεις

Η διοίκηση και το γενικό συνδικαλιστικό συμβούλιο συμφώνησαν επίσης στην επανέναρξη του προγράμματος εθελοντικής εξόδου για τους εργαζόμενους στο Rüsselsheim, στο Eisenach και στο Kaiserslautern, με ανώτατο όριο 2.100 θέσεων. Οι εργαζόμενοι που έχουν γεννηθεί μέχρι και πριν από το 1963 θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε προγράμματα μερικής συνταξιοδότησης ή αποχώρησης λόγω ηλικίας. Το πρόγραμμα εθελοντικής εξόδου βασίζεται στην αρχή της διπλής εθελοντικής δράσης. Αυτό σημαίνει πως ο εργαζόμενος και ο εργοδότης πρέπει να καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία.

“Αυτή η συμφωνία δημιουργεί μια περαιτέρω σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας. Με την ανάθεση κατασκευής της επόμενης γενιάς Astra, στοχεύουμε στη διασφάλιση του μέλλοντος σε περιόδους μαζικού μετασχηματισμού. Ταυτόχρονα, η συμφωνία αυτή παρέχει στους εργαζομένους μας μακροπρόθεσμη ασφάλεια. Η προστασία της απασχόλησης μέχρι το 2025 αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα”, δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller.

Προηγούμενο άρθροΕΕ-Ηνωμένο Βασίλειο: 11 μήνες για την επίτευξη συμφωνίας
Επόμενο άρθροΤo πρώτο ιπτάμενο ταξί από Hyundai και Uber στη CES 2020