Škoda KAMIQ

Η Škoda  συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην Ελλάδα και το 2020. Από το 2016, που η Kosmocar ανέλαβε την αντιπροσώπευση της μάρκας στην Ελλάδα, η Škoda κάθε χρόνο αυξάνει τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά.

Το ποσοστό της μάρκας το 2019 ήταν 3,5%, ενώ για το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους που διανύουμε έχει διαμορφωθεί στο 3,9%, παρουσιάζοντας άνοδο σχεδόν 20%, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μερίδιο για τη Škoda στην ελληνική αγορά, της τελευταίας πενταετίας.

Škoda OCTAVIA

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η επίδοση της μάρκας στη λιανική, με τη Škoda, σε μία αγορά με πτωτική τάση λόγω της πανδημίας, να σημειώνει άνοδο πωλήσεων 8,3% το ενδεκάμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς. Οι 1.695 μονάδες το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020, 130 περισσότερες συγκριτικά με πέρσι, προσφέρουν στη μάρκα μερίδιο αγοράς 3,8% στη λιανική. Οι πωλήσεις αυτές, σε διάστημα ενδεκάμηνου, υπερβαίνουν ήδη κατά 100 μονάδες, τις συνολικές πωλήσεις της Škoda σε ιδιώτες (ευρύτερος τομέας λιανικής και ταξί), για ολόκληρο το 2019!

Όσον αφορά στα μοντέλα, εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του KAMIQ. Στον πρώτο πλήρη χρόνο εμπορικής παρουσίας, το KAMIQ καταγράφει 1.033 μονάδες, που αναμένεται να αυξηθούν περεταίρω μέχρι τέλος του έτους. KAROQ και SCALA συνεχίζουν να έχουν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία έχοντας υπερβεί και τα δύο τις 500 μονάδες (551 και 538, αντίστοιχα). Τέλος, η νέα Škoda OCTAVIA, στην τέταρτη γενιά της και με λιγότερο από τέσσερις μήνες εμπορικής πορείας στη χώρα μας, έχει ήδη πωλήσει 340 μονάδες, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του συγκεκριμένου μοντέλου στην ελληνική αγορά.

Škoda SCALA

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις της Škoda και στο τομέα των μοντέλων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (ως κύριο καύσιμο) για τη λειτουργία τους. Με διαθέσιμα τα στοιχεία για το πρώτο δεκάμηνο του έτους, σε 1.162 ταξινομημένα μοντέλα που χρησιμοποιούν CNG, τα 365 είναι μοντέλα Škoda, δηλαδή περίπου ένα στα τρία. Σημειώνεται ότι η μάρκα προσφέρει εκδόσεις φυσικού αερίου (G-TEC) στα μοντέλα SCALA, KAMIQ και OCTAVIA.

Προηγούμενο άρθροΕλληνο-σουηδικό Φόρουμ: Βιώσιμες Δημόσιες Μεταφορές
Επόμενο άρθροPeugeot και Total αποκαλύπτουν τον Peugeot Hybrid4 500KW