Η πρώτη BMW iX3 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA) στη Shenyang στην Κίνα.

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3 έφυγε από το εργοστάσιο της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive στη Shenyang (Κίνα). Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου γιόρτασαν την επιτυχημένη έναρξη της παραγωγής στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Franz Decker, επικεφαλής Τεχνολογίας & Παραγωγής της BBA δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: “Σήμερα ξεκινάμε την παραγωγή της BMW iX3, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας BMW. Με ένα τέτοιο σύστημα παραγωγής που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχουν οι πελάτες σε όλο τον κόσμο από ένα πολυτελές αυτοκίνητο”.

Πρωτοποριακή τεχνογνωσία παραγωγής που εγγυάται ανώτερη ποιότητα

Παράλληλα με τις ευφυείς μεθόδους παραγωγής και τις προηγμένες τεχνολογίες, το εργοστάσιο της BBA στη Shenyang διακρίνεται επίσης για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας που εφαρμόζει. Μία ειδική φιλοσοφία ‘μηδενικού ελαττώματος’ διασφαλίζει την κάλυψη των υψηλών απαιτήσεων της αγοράς ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Στις εγκαταστάσεις της BBA πραγματοποιούνται ενδελεχείς και αυστηρές δοκιμές ελέγχου ποιότητας, από τη μπαταρία μέχρι το ολοκληρωμένο όχημα, ώστε η BMW iX3 να παρέχει εγγυημένη ασφάλεια. 128 δοκιμές μηχανικών μερών και 994 δοκιμές λειτουργικότητας λογισμικού (software testing) διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα της μπαταρίας σε όλο τον κύκλο ζωής. Επιπλέον, 140 λειτουργικά τεστ αξιολογούν τη συμπεριφορά του οχήματος σε όλα τα πιθανά σενάρια, όπως κατά επιτάχυνση, σε ιδιαίτερες οδικές συνθήκες και κακοτράχαλους δρόμους. Ως αποτέλεσμα, η BMW iX3 είναι κατάλληλη για κάθε είδους δρόμο και πληροί τις υψηλές απαιτήσεις διαφορετικών συνθηκών οδήγησης.

Η BBA κατασκευάζει την BMW iX3 στην ίδια γραμμή με την BMW X3, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πετυχαίνοντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης και ευελιξίας στην παραγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος BMW iX3, τα τμήματα έρευνας, προμηθειών και παραγωγής του BMW Group συνεργάστηκαν στενά με τις ομάδες της BBA.

Προηγούμενο άρθροΝέα έκδοση φυσικού αερίου, Škoda OCTAVIA G-TEC
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Kia Hellas και Wallbox για φόρτιση των EV