Δημήτρης Παπατσούτσος Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου & e-Mobility και Γεώργιος Γαρδέλης Διευθυντής Πωλήσεων FCA Greece

e-Mobility by FCA Greece: Εστιάζοντας στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης στην Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη των δομών που θα επιτρέψουν την αποδοτικότερη αξιοποίηση των εξηλεκτρισμένων επιλογών αυτοκίνησης.

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) δημιούργησε το e-Mobility με στόχο την ανάπτυξη των δομών που θα επιτρέψουν την αποδοτικότερη αξιοποίηση των εξηλεκτρισμένων επιλογών αυτοκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη του e-Mobility by FCA και στην Ελλάδα -παράλληλα με την εμπορική διάθεση νέων ηλεκτρικών και plug-in hybrid μοντέλων- ενισχύει την παρουσία του Ομίλου σε αυτή τη νέα εποχή για το χώρο του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για μια νέα δομή που εστιάζει σε όλες εκείνες τις λύσεις που δίνουν απαντήσεις στις προκλήσεις που φέρνει αυτή η νέα εποχή για το χώρο της αυτοκίνησης. Η ανάπτυξη νέων εξηλεκτρισμένων προϊόντων, δομών φόρτισης, προηγμένων τεχνολογιών, αλλά και υπηρεσιών που θα κάνουν πιο διαφανή και προσιτή τη χρήση των ηλεκτρικών και plug-in hybrid μοντέλων, αποτελούν στοιχεία που θα οδηγήσουν σε μια πιο άνετη, φιλική -για το χρήστη και το περιβάλλον- αλλά και προσιτή για όλους εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης.

Η ανάπτυξη του προγράμματος e-Mobility στην Ελλάδα συμπίπτει με τη διάθεση νέων δυναμικών εξηλεκτρισμένων προϊόντων από τον Όμιλο FCA, όπως τα νέα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe, τα οποία λόγω των εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων (CO2 <50γρμ./χλμ) και τις Λιανικές Τιμές Προ Φόρων που βρίσκονται κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ, απαλλάσσουν από την καταβολή φόρου τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 έρχεται για να προσφέρει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά για την κατηγορία (επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2, επιλογή cabrio αμαξώματος, κ.α.), μαζί με το απαράμιλλο στιλ της οικογένειας 500.

“Ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles διαχρονικά εστιάζει με συνέπεια στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην παροχή πρακτικών και έξυπνων λύσεων αυτοκίνησης για όλους”, ανέφερε ο Γιώργος Μπακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Greece. “Το πρόγραμμα e-Mobility αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού έρχεται με ένα δομημένο τρόπο να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια που θα επιτρέψει σε όλους να απολαύσουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Με την ανάπτυξη των πρωτοβουλιών του e-Mobility της FCA και στην Ελλάδα, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στο καταναλωτικό της χώρας μας τη δυνατότητα να απολαύσει στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης”.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της δομής e-Mobility στην Ελλάδα, ήδη στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Επίσημου Δικτύου Διανομέων και Επισκευαστών της FCA Greece έχουν τοποθετηθεί σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών και plug-in hybrid μοντέλων, οι οποίοι είναι πλήρως λειτουργικοί. Η επέκταση του Επισήμου Δικτύου της FCA στην Ελλάδα, με νεότερη προσθήκη εκείνη του SPICAR Group M.A.E. στα Νότια Προάστια της Αθήνα, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την παρουσία του Ομίλου στην Ελληνική επικράτεια δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην ομαλότερη μετάβαση στην εξηλεκτρισμένη εποχή της αυτοκίνησης. Τέλος, με γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώνονται οι σχετικές πιστοποιήσεις και εκπαιδεύσεις για το τεχνικό προσωπικό που θα παρέχει υπηρεσίες After Sales, ενώ σειρά πρωτοβουλιών σε εμπορικό και τεχνικό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπατσούτσος, Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου και e-Mobility Manager της FCA Greece δήλωσε σχετικά: “Η νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης έχει να προσφέρει πολλά, τόσο στους καταναλωτές, όσο βεβαίως και στο περιβάλλον. Παράλληλα όμως οι νέες συνθήκες μας φέρνουν αντιμέτωπους και με μια σειρά προκλήσεων τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στόχος του e-Mobility της Fiat Chrysler Automobiles είναι να οργανωθούν με το βέλτιστο τρόπο όλες εκείνες οι διαδικασίες, οι δομές και οι υπηρεσίες που θα επιτρέψουν στους καταναλωτές να απολαύσουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στην καθημερινότητα τους. Το e-Mobility έρχεται να αποτελέσει τον πυλώνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί, τόσο το καταναλωτικό κοινό, όσο και το Επίσημο Δίκτυο των συνεργατών μας, έτσι ώστε να περάσουν με τον πλέον αποδοτικό, ασφαλή και ωφέλιμο για την οικονομία και το περιβάλλον τρόπο, στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης που ξεκινά και στη χώρα μας”.

Προηγούμενο άρθροΝέο Opel Mokka: Κορυφαία αεροδυναμική, μειωμένοι ρύποι
Επόμενο άρθροVolvo Cars: Πιστωτική διευκόλυνση 1,3 δισ. ευρώ