Η ιταλική εταιρεία κατασκευής μηχανών χύτευσης αλουμινίου Idra Srl, υπέγραψε συμβόλαιο με την Volvo Cars για εγκατάσταση δύο από τις μεγαλύτερες πρέσες της στο νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Idra, ανέλαβε την εγκατάσταση δύο μηχανών GigaPress 9.000 τόνων στο εργοστάσιο της Volvo Cars στο Košice της Σλοβακίας. Αυτά τα υπερσύγχρονα μηχανήματα θα τοποθετήσουν το νέο εργοστάσιο της μάρκας σε στρατηγικό κόμβο για το GigaCasting.

Το Giga Press 9.000 τόνων, ένα από τα μεγαλύτερα μηχανήματα χύτευσης στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύει ένα αξιοσημείωτο άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία κατασκευής αυτοκινήτων. Αυτός ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός θα επιτρέψει την παραγωγή πολύπλοκων και ελαφρών εξαρτημάτων με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, ανοίγοντας το δρόμο για βελτιωμένη απόδοση και ασφάλεια των οχημάτων.

Το εμπρόσθιο και οπίσθιο αμάξωμα που χυτεύονται στις πρέσες συνδυάζονται με συστοιχίες μπαταριών και σχηματίζουν πλαίσιο τριών τεμαχίων για ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας..

Η Volvo κατασκευάζει εργοστάσιο 1,25 δισ. δολαρίων στο Košice, παραγωγικής δυνατότητας 250.000 EV ετησίως. Η μαζική παραγωγή EV επόμενης γενιάς της αυτοκινητοβιομηχανίας προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2026.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση ταξινομήσεων επιβατικών 44,9% τον Οκτώβριο 2023
Επόμενο άρθροElli Fleet Charging, πανευρωπαϊκή λύση φόρτισης