Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το ταχύτερο SUV της κατηγορίας του, κατέκτησε και το “Driver’s Award” στα βραβεία Carwow 2018, που πραγματοποιούνται ετησίως στο Shard του Λονδίνου.

Η Stelvio Quadrifoglio, το πιο ισχυρό SUV παραγωγής στην ιστορία της Alfa Romeo, επικράτησε μεταξύ ισχυρών αντιπάλων που φημίζονται για την οδηγική απόλαυση που προσφέρουν, όπως το Honda Civic Type R και το Mazda MX-5.

Συνδυάζοντας την ιδανική κατανομή βάρους (50:50), με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και τον Bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα με τους 510 ίππους, η Alfa Romeo Stelvio επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3,8δλ., ενώ επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 283χλμ./ώρα.

Η κριτική επιτροπή του Carwow σχολίασε σχετικά: “Αν και η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio δεν είναι το πρώτο SUV υψηλών επιδόσεων, είναι μακράν το πιο απολαυστικό στην οδήγηση. Για την ακρίβεια είναι πολύ πιο απολαυστική από πολλά αμιγώς σπορ αυτοκίνητα για αυτό και κατέκτησε το “Driver’s Award”. Είναι πραγματικά ένα αυτοκίνητο που δεν μπορείς να το χορτάσεις”.

Ο Andrew Tracey, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Alfa Romeo, δήλωσε από την πλευρά του, “Το να κατακτάς αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο είναι μια τεράστια αναγνώριση για την Alfa Romeo και μία ακόμα απόδειξη του πάθους που έχουμε στο να δημιουργούμε αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις και τον οδηγικό τους χαρακτήρα.”

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio χρησιμοποιεί μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, όπως τον ηλεκτρονικό έλεγχο ανάρτησης, το σύστημα διαχείρισης AlfaTM D.N.A. Pro με λειτουργία Race mode και τον ηλεκτρονικό έλεγχο ροπής ώστε να προσφέρει κορυφαία οδηγική ευχαρίστηση και παράλληλα μέγιστη ασφάλεια. Ήδη, σε λιγότερο από 1 χρόνο από την παρουσίαση της, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, έχει κατακτήσει σειρά διακρίσεων, όπως τον παγκόσμιο τίτλο του ταχύτερου SUV παραγωγής ολοκληρώνοντας έναν γύρο στο θρυλικό Nürburgring σε χρόνο 7 λεπτών και 51,7 δευτερολέπτων, τον τίτλο “Crossover of the Year” από το Popular Mechanics, την ανάδειξη της  ως “SUV of the Year 2018” από την γερμανική Auto Zeitung, κ.α.

Προηγούμενο άρθροΤα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών βελτιώνουν την κυκλοφορία και το οδικό δίκτυο
Επόμενο άρθροΔιεύρυνση του φάσματος υπηρεσιών στα ελαστικά