Το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit της Ford ξεκινά δοκιμές σε μεγάλους ευρωπαϊκούς στόλους πριν από το εμπορικό του λανσάρισμα την άνοιξη του 2022.

Το πρόγραμμα ξεκινά με δέκα πρότυπα E-Transit, τα οποία δοκιμάζονται εντατικά σε διάφορα σενάρια σε πραγματικές συνθήκες, όπως ταχυδρομικές, δημοτικές και κοινής ωφέλειας υπηρεσίες, αστικές διανομές, καθώς και σε διανομές τροφίμων στη Γερμανία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των εταιρειών στις οποίες η Ford πραγματοποιεί τις δοκιμές αυτές είναι η εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων AWB, η Balfour Beatty, ο δημοτικός στόλος της πόλης της Κολωνίας, η DHL Express στο Ηνωμένο Βασίλειο, η DPD, το Νορβηγικό Ταχυδρομείο, η Ocado και η Recover Nordic.

Ο στόλος των δοκιμαστικών οχημάτων περιλαμβάνει όλη τη γκάμα εκδόσεων του E-Transit όπως van, double-cab-in-van και chassis cab, με μικτό βάρος από 3,5 έως 4,25 τόνους και μεγάλη ποικιλία μετατροπών, αντικατοπτρίζοντας τις περίπλοκες απαιτήσεις που πρέπει να υποστηρίξουν τα οχήματα Transit.

“Θέλουμε να δείξουμε ότι βοηθώντας τους πελάτες να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα μπορεί παράλληλα να βελτιωθεί και η παραγωγικότητά τους” δήλωσε ο Dave Petts, επικεφαλής αγοράς αστικών ηλεκτροκίνητων βαν στη Ford Ευρώπης. “Οι διαδρομές που καλύπτουν οι πελάτες σε πραγματικές συνθήκες μας βοηθούν να αναδείξουμε τα οφέλη του E-Transit στην επιχείρηση, ενώ την ίδια στιγμή μας παρέχουν πολύτιμη ανατροφοδότηση για τα μοτίβα χρήσης και τις συνήθειες φόρτισης, ώστε να μπορούμε να βελτιώνουμε τη συνολική εμπειρία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας σαν να είναι η οικογένειά μας και το πρόγραμμα αυτό δείχνει την αξία που δίνουμε σε αυτές τις στενές συνεργασίες”.

Οι δοκιμές σηματοδοτούν την τελευταία φάση εξέλιξης του νέου Ford E-Transit, μετά από ένα απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Ford. Οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα κάνουν χρήση των προτύπων E-Transit για διάστημα έξι ή 12 μηνών.

Ποικιλία εξειδικευμένων εκδόσεων

Το E-Transit έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να επιτρέπει απλές και άμεσες μετατροπές χρησιμοποιώντας τα ίδια εξαρτήματα και εξοπλισμό που έχουν αναπτυχθεί για τα υπάρχοντα μοντέλα. Επιλεγμένα οχήματα δοκιμών έχουν μετατραπεί – με την υποστήριξη του εγκεκριμένου από τη Ford δικτύου Qualified Vehicle Modifier – ώστε να αναδειχθεί η ευελιξία της πλατφόρμας του E-Transit. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μετατροπών είναι:

  • Ψυγείο για διανομή τροφίμων, με ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης ProPower Onboard 2,3 kW
  • Έκδοση με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα (dropside) για τον κατασκευαστικό τομέα, με φάρους και αισθητήρες βάρους
  • Ανατρεπόμενο με κλωβό αποκομιδής απορριμμάτων
  • Κλειστού τύπου van για αστικές “last mile” διανομές με άνοιγμα στο διαχωριστικό και πίσω αερανάρτηση
  • Van αστικών “last mile” διανομών με ενσωματωμένα ράφια, άνοιγμα στο διαχωριστικό και εμπρός πτυσσόμενο κάθισμα

Το πρόγραμμα δοκιμών, που πραγματοποιούν οι πελάτες με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit, έρχεται σε συνέχεια μιας επιτυχημένης πρωτοβουλίας της Ford για το Transit Custom Plug-In Hybrid, στο πλαίσιο της οποίας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πελατών με έδρα σε πόλη κάλυψαν πάνω από 240.000 χλμ. διαπιστώνοντας ότι το όχημα μπορούσε να λειτουργεί στο πρόγραμμα μηδενικών ρύπων για το 75% της διαδρομής τους στην περιοχή του κεντρικού Λονδίνου. Περαιτέρω δοκιμές στην Κολωνία (Γερμανία), ανέδειξαν τα οφέλη μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας δυναμικού geofencing (γεωφράκτης), που ενεργοποιούσε αυτόματα το μηδενικών ρύπων EV Now πρόγραμμα σε περιοχές με ιδιαίτερα υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση για να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σε αστικές περιοχές.

Το 2020, η Ford αναδείχτηκε για έκτη συνεχή χρονιά πρώτη μάρκα στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Η τάση συνεχίστηκε το 2021, με τη Ford να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της ως η δημοφιλέστερη μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στη γηραιά ήπειρο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ IAA Mobility και η νέα παλέτα κινητικότητας
Επόμενο άρθροΤο EKO Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC το 2022 και 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here