Queen Elizabeth Olympic Park, London

Μετά τη Ρωσία το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία επιτρέπουν δοκιμές αυτόνομων οχημάτων χωρίς οδηγό ασφαλείας. Δύο είναι οι διαδρομές δοκιμών  που καθορίστηκαν στο Λονδίνο. Ταυτοχρόνως, η ολλανδική κυβέρνηση καθόρισε αυστηρά κριτήρια για τις δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων σε ήδη εγκεκριμένα τμήματα δημόσιων δρόμων.

Λονδίνο

Στο Λονδίνο, οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο Royal Borough του Greenwich και στο Queen Elizabeth Olympic Park, στα 24 χιλιόμετρα των δρόμων αμφότερων των περιοχών. Οι προγραμματιστές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να σχεδιάσουν τις δικές τους δοκιμαστικές διαδρομές σε δημόσιους δρόμους σε πραγματικό αστικό περιβάλλον.

Οι γνωρίζοντες τον κλάδο συμφωνούν πως οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες είναι απαραίτητες για την τελειοποίηση και την κυκλοφορία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Ολλανδία

Το ίδιο θα συμβεί και στην Ολλανδία, όπου ένας νέος νόμος επιτρέπει στον Υπουργό Υποδομών, μετά από διαβούλευση με την αστυνομία, τις κυβερνητικές υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τους δημόσιους δρόμους και ένα ινστιτούτο ασφάλειας της κυκλοφορίας, να χορηγήσει άδεια για δοκιμαστικές διαδρομές σε προκαθορισμένα τμήματα δημόσιων δρόμων. Οι δοκιμές πρέπει επίσης να πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένους χρόνους.

 

Προηγούμενο άρθροΗ LeasePlan Hellas μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα
Επόμενο άρθροMC Intermark Auto, η νέα εταιρεία της Mitsubishi στη Ρωσία