Ο Δείκτης Leaseurope για το 2ο τρίμηνο του 2018 παρουσίασε σταθερή βελτίωση σε όλους τους τομείς της χρηματοδότησης ενεργητικού στην Ευρώπη, με αύξηση του κέρδους, του εισοδήματος και του όγκου των συμβάσεων leasing.

Ο όγκος των συμβάσεων leasing αυξήθηκε κατά 9% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας το ποσό των 29 δισ. ευρώ. Τα συνολικά κέρδη προ φόρων για τις 23 συμμετέχουσες εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης αυξήθηκαν κατά 4,6% το τρίμηνο, φθάνοντας τα 1,26 δισ. ευρώ.

Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,9% στα 2,65 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 1,2 δισ. ευρώ Η απόδοση του ενεργητικού παρέμεινε αμετάβλητη όπως πριν από ένα χρόνο, στο 1,9%, όπως συνέβη το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Ο Jochen Jehmlich, διευθύνων σύμβουλος της Societe Generale Equipment Finance, δήλωσε: “Παρά την κάπως ασταθή έναρξη του 2018, οι βασικοί δείκτες επιδόσεων που ακολουθεί ο δείκτης Leaseurope δείχνουν ότι ο ευρωπαϊκός τομέας χρηματοδοτικής μίσθωσης παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο.

“Η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εγγύς μέλλον διαβλέπει μια σταθερή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους, καθώς και για το επόμενο, παρά τον κίνδυνο να κλιμακωθεί η ένταση στο εμπόριο. Υπό το πρίσμα αυτό και τα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάζονται στον Δείκτη Leaseurope για το 2ο τρίμηνο του 2018, μπορούμε να αναμένουμε μια ισχυρή απόδοση για τον τομέα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. ”

Ο δείκτης παρακολουθεί τους βασικούς δείκτες απόδοσης 23 ευρωπαϊκών εταιρειών Leasing που υποβάλλουν στοιχεία ανά τρίμηνο σε εθελοντική βάση. Ο δείκτης Q2 2018 αποτελεί την 30η έκδοση της έρευνας.

Διαβάστε εδώ την κατάταξη των κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών Leasing 

 

Προηγούμενο άρθροΤα μελλοντικά μοντέλα Kia και Hyundai θα διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες
Επόμενο άρθροFord και Baidu προχωρούν σε δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων